To je nepričakovan trend čevljev, ki ga bomo to pomlad in poletje videli povsod

Zdaj nam je že jasno, da se moda izpred dvajsetih let vrača v svojem polnem zagonu, in če smo navdušeni nad trendom kavbojkam z nizkim pasom, ki je blestel v letu 2000, pustimo nekaj prostora še za te ikonične, koničaste čevlje, ki bodo zagotovo našli pot nazaj v naše omare. 

To je nepričakovan trend čevljev, ki ga bomo to pomlad in poletje videli povsod - Foto: Profimedia

Vrnitev koničastih čevljev, kako zelo ste jih pogrešali? Modne revije za pomlad in poletje 2022 se že polnijo s temi precej ikoničnimi čevlji, ki so lahko prav vse, kar si zaželi pravi modni navdušenec. V tej elegantni različici čevljev boste našli škornje, nizke, koničaste sandale pa gležnarje, in nedvomno najbolj domiselne čevlje modne hiše Saint Laurent. 
Moda tokrat  ne dvomi v naš izbran okus in ponuja zožene silhuete in "kitten hell" pete, ki definirajo novo estetiko. Vrnitev teh koničastih škornjev, nas popelje nazaj v modo leta 2000, ko smo te čevlje nosili z mini krili in kavbojkami z nizkim pasom.

Ste pripravljeni, da ti čevlji zopet zasedejo prostor v vaši omari?

Ne spreglejte: 

Koničasti čevlji: "Decollete"

Se sprašujete, ali se morate sedaj posloviti od vseh svojih udobnih čevljev? Modni oblikovalci močno odkimavajo, dovolite pa si, da se ponovno seznanite s temi starimi ali novimi modeli, ki bodo s svojo močno podobo zaznamovali stajlinge za pomlad in poletje 2022. Prepustite se tem seksi čevljem, predajte se njegovi usnjeni ali lakirani verziji, zaljubite se v čevlje okrašene z dragulji ali paščkom. Naj vas znova prepričajo ti čevlji, za katere ne dvomimo, da so v preteklosti na vas že pustili močan pečat. 

Versace, kolekcija pomlad in poletje 2022

Versace by Fendi - Fendi by Versace, kolekcija pomlad in poletje 2022

Versace by Fendi - Fendi by Versace, kolekcija pomlad in poletje 2022

Koničasti čevlji: Poudarjena konica

Saint Laurent poudarja konico: ta ni le dolga in zelo ostra, tokrat se je Anthony Vaccarello odločil za igro z materiali in samim videzom. Čevlji se ponašajo z zelo vioko peto in drznim detajlom, ki spominja na razkošen dragulj na sami konici čevlja.

Saint Laurent, kolekcija pomlad in poletje 2022

Saint Laurent, kolekcija pomlad in poletje 2022

Saint Laurent, kolekcija pomlad in poletje 2022

Koničasti čevlji: Škornji

Škornji s konicami so letos odeti v blago, kot to predlaga modna hiša Marine Serreali ali usnje, modre revije pa so že polne teh čudovitih čevljev. Ravno ti modeli predvidevajo enega najmočnejših trendov naslednjega tedna mode, v različici iz usnja in blaga, moda pa nas opozarja na barvne teksture ali teksture z logotipom, s katerimi se lahko pozabavate v prihajajočih pomladnih mesecih. 

Versace by Fendi - Fendi by Versace, kolekcija pomlad in poletje 2022

Marine Serre, kolekcija pomlad in poletje 2022

Koničasti čevlji: Gležnarji s peto "kitten heel"

Koničasti gležnjarji so narejeni iz usnja in opremljeni s temi nenavadnimi in hkrati pompoznimi petami ali "kitten heel". Njihov začetek seže že na  francoski dvori Ludvika XV, kasneje pa smo te pompozne pete zagledali tudi na velikem platnu in sicer v filmu iz leta 1954, nosila jih je namreč igralka Silvana Mangano, ko je plesala mambo. Te pete so znova našle pot do naših src, predvsem idilično pa jih je otvorila obetavna modna kreatorka Amina Amuaddi, ki se ponaša tudi z igrivimi barvami in se bodo čudovito vpletli v pomlad, ki prihaja.

Jil Sander, 2021

JW Anderson, kolekcija pomlad in poletje 2022

Tom Ford, cena: 750,00 €

Philipp Plein, cena: 849,00 €

Amina Muaddi, cena: 635,00 €

Amina Muaddi, cena: 698,95 €

Bottega Veneta, cena: 720,00 €

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na večerne obleke, zvezdnice zdaj prisegajo na ta klasičen večerni stajling za vse starosti

Priporočamo tudi: Oglejte si vse najlepše kreacije s tedna mode v New Yorku

Najbolj brano