To je edini modni dodatek, ki ga letos lahko nosite na rdeči preprogi in na plaži. Vsi pogledi bodo usmerjeni v vas!

23. 5. 2024
To je edini modni dodatek, ki ga letos lahko nosite na rdeči preprogi in na plaži. Vsi pogledi bodo usmerjeni v vas! (foto: Profimedia)
Profimedia

Anya Taylor Joy, Yesult, Margaret Qualley, Meryl Strep so bile enotne, ko so izbirale modni dodatek, ki bo njihov stajling na filmskem festivalu v Cannesu dvignil na višji nivo. Prav vse so se odločile, da bo to klobuk.

Igralka Anya Taylor Joy je klobuk s širokimi krajci nosila celo dvakrat. Obakrat v  kombinaciji z oprijeto obleko, ki je poudarila vitek stas igralke. Najbolj nas je navdušila s prosojno belo obleko brez naramnic s cvetličnimi našitki pod katero je nosila le bel bodi. Pod kreacijo in pod slamnat klobuk, ki celotnemu stajlingu pričara zaželeno retro vzdušje, se podpisuje priljubljen francoski oblikovalec Simone Porte Jacquemus.

Profimedia
Profimedia

Francoska pevka Yesult je na rdeči preprogi očarala z elegantnim svilenim suknjičem Dior Haute Couture v beli barvi, ukrojenim do popolnosti in s črnim svilenim plisiranim krilom. Yesult je v kombinaciji s klobukom obudila takoimenovani Diorjev 'New Look' iz štiridesetih let prejšnjega stoletja.

Profimedia

Za klobuk s širokimi krajci se je odločila tudi Margaret Qualley. Brezčasna črno-bela kombinacija daljše obleke iz svilenega satena in klobuka, ki ga krasi broška, je popolna tako za na rdečo preprogo kot za na plažo, le da bi Margaret takrat svoje Chanel salonarje verjetno zamenjala za japonke.

Profimedia

Panamski slamnik pa se je najbolje podal stajlingu oskarjevke Meryl Streep. V sproščenem poletnem vzdušju je klobuk začinil bolj formalen bel hlačni kostim pod katerim je Meryl nosila razpeto črtasto srajco.

Profimedia

Poleg klobukov smo na Cannskem filmskem festivalu imeli možnost videti še nekaj naglavnih kreacij, oziroma pokrival o katerih velja razmisliti v prihajajočem poletju. Rutka, ki jo je nosila Hunter Schafer je le ena izmed njih.

Profimedia

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ikonično razmršeno figo je v tej sezoni zamenjala slavna francoska pričeska, ki od vas zahteva še manj truda

Priporočamo tudi: Cardi B na naslovnici revije Rolling Stones nosi oblačila slovenske modne oblikovalke

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik