To je brezčasen jesenski kos, ki ga obožujejo slavne osebnosti vseh starosti

Trend so odobrile Gigi Hadid, Reese Witherspoon, Madison Beer in Rihanna. 

To je brezčasen jesenski kos, ki ga obožujejo slavne osebnosti vseh starosti - Foto: Profimedia

Jesen je popolno obdobje za igranje z večplastnimi modnimi izgledi. Temperature niso prenizke, zato pod bundo brez oblike ne zahtevajo dveh slojev babičinih volnenih puloverjev, hkrati pa so ravno dovolj sveže, da lahko svoj videz popestrimo s trenč plaščem, prevelikim suknjičem ali široko usnjeno jakno. Jesen nam daje prostor za igranje s potiski, teksturami in silhuetami ter priložnost za večplastno oblačenje iz stilske želje, ne iz nuje. Med vsemi lahkotnejšimi sezonskimi vrhnjimi oblačili pa obstaja tisto eno, h kateremu se zvezdniki vseh generacij vedno znova vračajo že od petdesetih. 

Denim jakne so večna stalnica, ki jo nosijo vsi, od Gigi Hadid, Hailey Bieber in Rihanne do Reese Witherspoon, Gisele Bündchen in Jennifer Lopez. Medtem ko razširjenost ostalih trendov večplastnega oblačenja niha, so jakne iz džinsa medgeneracijsko priljubljenost ohranile zaradi svoje preprostosti in versatilnosti. Oglejte si 5 silhuet denim jaken, s katerimi lahko na siv, nenavdihujoč jesenski dan svoj videz povzdignite s preverjeno učinkovito formulo.  

Telirane denim jakne

Bolj klasičen kos vrhnjega oblačila kot je telirana jakna iz džinsa je težko najti. Poudari slihueto našega telesa in hkrati deluje elegantno in sproščeno.  

Široke denim jakne

Splošen moderen slog se je od obsedenosti s pretirano oprijetim vsem pomaknil k nošenju širokih kosov. Denim jakne, ki izgledajo, kot da smo jih ukradle iz omar svojih fantov, videzu dodajo element nonšalantnosti, stilske neobremenjenosti, ki brez kakršnegakoli vloženega truda izžareva energijo kul dekleta.  

Kratke denim jakne

V zadnjem času so kratke denim jakne postale popularna manj konvencionalna, a še vedno klasična izbira za tiste toplejše jesenske dni.    

Denim jakna ali obleka?

Zakaj bi jakna morala biti samo jakna? Lahko je tudi srajca, lahko obleka ali plašč. Rihanna je oboževalka te unikatne verzije trenda, ki se ponavadi pojavlja v krajših, manj eksperimentalnih različicah.  

Denim jakna z volno

Jakna iz džinsa, ki je podložena z volno, ni le topel funkcionalen sloj, temveč tudi stilska odločitev in obogatitev pričakovanega kosa.   

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Usnjen plašč bo vaš stajling popeljal na nov nivo. Sploh se vam ne bo treba truditi!

Priporočamo tudi: 6 barvnih trendov, ki bodo spremenili vaš način oblačenja to jesen

Najbolj brano