Te najbolj kontroverzne čevlje letošnje jeseni si boste zaradi njihove praktičnosti želeli tudi sami

Vsi, od Bottega Venete do Prade in Gannija, imajo v svoji jesenski kolekciji gumijast čevelj, odporen proti dežju.

Te najbolj kontroverzne čevlje letošnje jeseni si boste zaradi njihove praktičnosti želeli tudi sami - Foto: Profimedia

Prebivalci podeželja dobro poznajo gumijaste čevlje. Tudi obiskovalci festivalov so navajeni nepremočljivega potenciala zaupanja vrednega čevlja. In zdaj se je modni svet končno pridružil trdnim oboževalkam teh čevljev, ki so popolna izbira za deževne jesenske dni.

Elegantna preobrazba klasičnega gumijastega čevlja je bila prvič predstavljena na modnih revijah za jesen in zimo 2020 že februarja: Prada, Bottega Veneta in Versace so začeli s trendom in predstavili različne sodobne interpretacije.

In zdaj, ko se približujemo jeseni, se zanimanje za modne gumijaste čevlje povečuje.

Praktičnost in funkcionalnost sta bili dve modni besedi modnih revija za jesen in zimo 2020, zato ni presenetljivo, da smo opazili veliko zanimanje za to kategorijo čevljev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GANNI (@ganni) on

Kaki zelena barva je bila pri Pradi zamenjana za barve sladkarij. Tudi Versacejevi so bili podobno težki v beli barvi z debelimi podplati .

Seveda si je Bottegin kreativni direktor Daniel Lee močno želel, da bi ustvaril svojo različico. Oblikovalec je združil obleke z bleščicami in plašče s futuristično oblikovanimi gumijastimi čevlji iz biološko razgradljivega polimera, ki so jih poimenovali "Puddle Boots".

Že dolgo preden smo gumijaste čevlje nosili z večernimi oblekami in dizajnerskimi torbicami, so bili kultni kos na sceni moških oblačil.

Vrnite se v 19. stoletje, ko je vojvoda Wellington svojemu čevljarju zadal, naj prilagodi lahek slog, ki so ga stoletja prej nosili nemški vojaki - tako se je rodil čevelj "wellington" ali "wellies". Hunter je bil vpoklican za oskrbo tistih, ki so bili v jarkih obeh svetovnih vojn, in prilagodila gumijaste škornje za blatne in poplavljene razmere na frontah. 

"Wellies" so uradno vstopili v mainstream modo, ko je Hunter leta 1955 spoznal "Green Wellington Boot", slog, ki je nato slavo dobil po zaslugi princese Diane leta 1981. Nekaj ​​desetletij kasneje je Kate Moss postala obraz Hunterjevih čeveljev. V kombinaciji s parom kratkih hlač, pasom, ki se je vrtel okoli njenih bokov,  telovnikom in razkuštrano frizuro, je Kate postala slavna predstavnica gumijastih škornjev po vsem svetu.

Odkar sta Lady Di in Kate Moss podprli znamko Hunter, so se številne znane osebnosti odločile za različne sloge.

Prada, jesen in zima 2020

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Vse najboljše, princ Harry! Oglejte si najbolj prikupne otroške fotografije s princeso Diano

Priporočamo tudi: Džins bomo to jesen nosili kot Jennifer Lopez

Najbolj brano