Skrivnosti dobrega stila, 1. del

Modna urednica Elle in modni sektor naše založniške hiše AM Ljubljana z vami delita skrivnosti, ki so že in še bodo pomagale pri ustvarjanju dobrega stila oblačenja.

Skrivnosti dobrega stila, 1. del

Petra Windschnurer,
urednica mode pri reviji Elle

pw

● Vse se začne pri pravem spodnjem perilu … Zoran Garevski mi je nekoč dejal, da osebo, za katere stajling skrbi, najprej pelje v trgovino, da si izbere pravo perilo. In še kako prav ima! Dobro izbrano spodnje perilo vam lahko pomaga preoblikovati postavo tudi tako, da vam uspe obleči obleko, za katero ne bi nikoli pomislili, da bi vam pristajala. Dovolite, da vam z nasveti, zapenjanjem in dvigovanjem naramnic pomagajo izkušene prodajalke na oddelku za perilo

● Ni nujno, da vsako sezono kupite veliko oblačil … Seveda je dobro in prav, da sledite trendom, vendar to še ne pomeni, da potrebujete vsako sezono nepregledno število novih oblačil in dodatkov. Izberite svoje 'statement' kose. Bodisi je to barvita torbica, bele sandale ali rožnate pižama hlače, pomembno je, da veste, da boste izbrana oblačila in dodatke lahko kombinirali z obstoječo garderobo. Ne odločajte se za nova trendna oblačila in dodatke, ki ob sebi potrebujejo popolnoma novo garderobo.

● Preveč je preveč … Ne glede na to, kakšen stil oblačenja vam je pri srcu, v mislih imejte le eno pravilo: ne pretiravajte. Skrivnost dobrega stila je v tem, da nikoli niste videti popolni. Videz, ki sporoča, da ste se zanj preveč trudili, žal ni nekaj, kar danes šteje.

●Sledite jim … Ko ugotovite, kakšen stil oblačenja vam je blizu, za svoj vsakodnevni modni navdih preglejte spletne strani blogerjev, katerih estetika je podobna vaši. Presenečeni boste, kako lahko oblačila nosite na popolnoma svež, a še vedno vam ljub način.

Tina Curk,
stilistka pri reviji Elle

tc

●Skrivnost se skriva v kombinacijah. Ni pomembno, koliko oblek je nagrmadenih v vaši omari, če nosite ves čas iste kombinacije, lahko stvar hitro postane dolgočasna. Naj vam bo iskanje novih načinov nošenja oblačil iz lastne garderobe izziv! Poleg tega boste s to preprosto zvijačo prebudili kreativnost in postali sčasoma vedno bolj drzni tudi pri nakupih.

● Stilist svetuje stiliranje. Dolgočasne stvari lahko z drobnimi detajli hitro postanejo zanimive. Konec bluze zatlačite v hlače, zavihajte rokave, vrečasto tuniko v pasu asimetrično pripnite z iglo, zavihajte kavbojke, hlače zatlačite v gležnjarje, zapog­nite en rokav na T-majici, športen plašč prepasajte z usnjenim pasom in predvsem začnite razmišljati o nakitu. Naj oblačila na vašem telesu začnejo živeti svoje življenje – vdahnite jim dušo!

● Niso vsi trendi za vsakogar. Zelo pohvalno je, da jih spremljate, vendar na koncu ne pozabite izbirati med njimi. Presodite, kaj pristaja vašemu značaju, razmislite, v čem se vidite in v čem se boste udobno počutili (da, tudi v visokih petah je to mogoče). Oziroma, še bolje, spoznajte trende, začutite jih in nato prilagodite lastnemu stilu. Kajti, ne pozabite, največji trend je še vedno samozavest, ki jo izžarevate.

Fotografije arhiv Elle

Najbolj brano