Škornji: 5 napak, ki jih ne smete naredite, če ste manjše postave

Ste nižje postave? Potem se morate izogibati teh škornjev. 

Škornji: 5 napak, ki jih ne smete naredite, če ste manjše postave - Foto: Profimedia


Škornji zagotovo sodijo med našo najbolj priljubljeno obutev, zahvaljujoč vsestranski estetiki, ki omogoča nošenje ob različnih priložnostih in različnih kombinacijah. Hkrati pa je nujno potrebno skrbno izbrati model, ki najbolj ustreza našim potrebam, in najti tistega, ki laska naši postavi. Za tiste z drobno, nižjo postavo, ki želijo s škornji pridobiti nekaj centimetrov višine, obstaja nekaj modelov, ki se jim je treba absolutno izogibati, saj lahko z nepravilno izbiro škornja sebi in svoji postavi naredimo več škode kot koristi, saj lahko naletimo na nasproten in neželen učinek, ki našo postavo še dodatno skrajša. 

Ne spreglejte: 

Torej, tukaj je 5 škornjev, ki jih ne nosite, če ste nižje postave. 

1. Gležnjarji

Gležnjarji, kot ga prikazuje zgornji model Burberry, negativno vpliva na postavo, saj tiste dame, ki imajo nižjo postavo še dodatno pomanjšajo. Silhueta noge se občutno skrajša in drastično se spremeni vaša naravna figura. Gležnjarji, no go!

2. Zajetni škornji

Dodatni volumen zagotovo ne koristi drobnim ženskam, ki bi se morale izogibati kakršnim koli kosmatincem ali kako drugače zajetnim škornjem. Prekomerna širina škornja, ki je vidna pri škornju Chanel povzroči, da je vaša noga videti precej krajša. Zajetni škornji vsekakor niso prava izbira za tiste z nižjimi postavami. 

3. Ravni ali jahalni škornji

 
 
 
 
 
View this post on Instagram

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gucci Official (@gucci)

Ravni ali jahalni škornji so nedvomno krasna dopolnitev modne hiše Gucci, malo manj pa so dobra izbira za nižje posameznice. Prednost je treba dati igri mehkejših in bolj vijugastih linij in dizajnov, da bi izboljšali naravne krivulje nog, ne da bi jih z izbiro škornja oškodovali.

4. Škornji do kolen

Vsem je jasno, kako čudovit je lahko škorenj, ki seže vse do kolen, vendar vseeno njegova vsestranskost ni brez meja. Škorenj do kolen ne služi dobro damam z nižjimi postavami, saj noga "počepne", škorenj pa nogo dobesedno razdeli na dve polovici, zaradi česar je postava videti precej krajša. 

5. Škornji čez kolena

Podobna zgodba je s škornji čez kolena. Njihova prezenca je vsekakor nekaj posebnega, tudi ti pa imajo svoje prednosti in slabosti. Njihov videz ustreza damam z višjimi postavami, saj škorenj jasno poudari silhueto noge, kar je popolna lastnost za tiste, ki so zelo visoki, malo manj pa laskajo nižjim postavam, saj bodo ti trpeli zaradi ureznine na stegnu. Zato se je potrebno izogibati modelu, kot ga je predlagal Saint Laurent.

Dodaten trik za dame nižjih postav: Škornji "ton sur ton"

Za podaljšanje in vitko postavo je treba škornje nositi v videzu "ton sur ton",  ali če prevedemo, damam z nižjimi postavami se predlaga nošnja škornjev v enobarvnih kompozicijah, kar ustvarja monokromatsko kontinuiteto, ki prispeva k optičnemu dodajanju centimetrov. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na minimalizem, v novem letu bomo oboževali to nepričakovano barvo

Preberite tudi: Severina je nosila te nepričakovane hlače in izgledala čudovito (+kje kupiti)

Najbolj brano