Foto: Pokažite svojo ekstravaganco

Nikoli ne reci nikoli, nova ekstravaganca bo prebudila in vzbudila modni ego tudi najbolj zadržanih.

Foto: Pokažite svojo ekstravaganco - Foto: imaxtree

Moda je ponorela in na glavo povsem zanalašč obrnila vse črnoglede gospodarske napovedi. Kriza? Pa kaj še! Na modnih brveh že dolgo ni bilo toliko razkošja (pa še več ga bo, pri Blumarine so plašče za jesen in zimo 2014/15 okrasili s pravim zlatom), vzorcev in avantgardnih krojaških umetnin.

Med najbolj dekorativne kose nove sezone se vpisujejo oblačila, posuta z bleščicami, vezeninami iz kristalov, biserov in svetlečih stekelc. Razkošne teksture so presegle same sebe in običajen blink blink kič popeljale novim modnim dimenzijam naproti. Veliko pozornosti bodo poželi tudi vzorci, natančneje umetniški vzorci, še zlasti če se strinjata, da so prav ti hit številka ena, obe modni genialki, Miuccia Prada in Phoebe Philo. Kaj pa porečeta o sijočem mini krilu z leopardjim vzorcem, ki so ga pri Saint Laurentu združili z intenzivno rožnatim topom? Mislite resno? Seksi? Stajliš!

Vedno aktualen porno šik, ko se z golo kožo ne skopari, so pokazali še pri Balmain in Versace. Za vse, ki bi želeli nepozaben vtis pustiti v črni, je poskrbela pariška četica japonskih oblikovalcev in antwerpenskih prvorojencev. Dramatika dekonstrukcije, arhitekture in igre z volumni pa je tako ali tako vedno najbolje videti v črni. Smo se vrnili na začetek? Ne, ker bomo vse skupaj začinili z nasmehom, ki se v modo to sezono vrača kot najboljši spremljevalec nove ekstravagance.

Pripravila: Petra Windschnurer

Najbolj brano