Nova pomladna nežnost

Naj vas naslov ne zavede. Alternativa sodobnega minimalizma ni le sladkobna igra pastelov in ljubkih oblik.

Nova pomladna nežnost - Foto: Imaxtree, profimedia

Čipke, pentlje, pasteli in volančki, ojoj! Dovolj, da se odrasla ženska odloči, da ne bo nikoli več posegla po kolačkih in da bo modo obesila na klin. Seveda bolj natančen pregled novih, z romantiko prežetih oblačil kmalu razkrije svoje skrite adute – igrivi detajli so postreženi v družbi kontrastov, ki romantične smernice to sezono popeljejo na povsem novo popotovanje.

Pred vami se razkriva nežnost, ki se je ne nosi na nežen način. Mary Katrantzou je svoje konfetne mini obleke na primer združila z nenavadno predelanimi delovnimi gumijastimi škornji. Kolekcija Antonia Berardija je bila povsem rožnata, a preveliki kroji in dotik motoristične ostrine so poskrbeli, da ni prešla meje dobrega okusa.

Pri Nº21 so dekliške volančke združili s kolidž srajcami, medtem ko se je dvojec Dolce & Gabbana odločil, da vse romantične 3D-aplikacije našije na škandalozno prosojno svilo. Z novimi nežnostmi so se igrali tudi v Parizu, kjer romantika po navadi ne kotira visoko. Dekliška nežnost se zrcali z belih, s čipko in vezeninami okrašenih oblek Isabel Marant, medtem ko surovi pasovi in škornji pripovedujejo povsem drugačno zgodbo.

Ljubki detajli, ki jih nosite na nepredvidljiv način

Volančki

Pomerite jih v kombinaciji z ostrimi, strogimi kroji.

Rože

Babičin cvetlični potisk naj krasi kul oblačila v duhu devetdesetih.

Okraski

Zgledujte se po Pradi in svetlikanje uporabite humorno, odraslo. Ne gre za ljubkost, čutimo le čarobnost.

Pentlje

Vdahnite jim modern pridih in jih tako kot Roksanda Ilincic izdelajte iz neoprena ali večkratno povečajte.

Pripravila: Petra Windschnurer

Najbolj brano