Nakupovanje: opojna romantika

Naša modna urednica Petra Windschnurer nikakor ne more dočakati pomladi, zato zimo odganja s prvimi modnimi lastovkami.

Nakupovanje: opojna romantika


Mogoče je bila kriva bolezen, ki me je za več kot teden dni prikovala na posteljo, vendar tokrat vztrajam, želim si oblačil in dodatkov, ki bodo kar kričali po pomladi, po opojni romantiki. Nočem prehodnih trenčev, pa džinsa, pa bele srajce, pa salonarjev. V mislih se sprehajam po ljubljanskem nabrežju, ko je zunaj že krepko čez dvajset stopinj in obuti sandale na golo stopalo ni več greh. Težka bo, a vem, da me bo to nakupovanje ozdravilo zime.

Bežno bež

Najprej se zaletim pogledati, kaj imajo novega pri H & M. Izložba pripoveduje: veliko pomladi za malo denarja. Ko se sprehodim med rumenimi in vijoličastimi oblekami z volančki, ki kar malce preveč spominjajo na že pozabljeno, a še vedno aktualno kolekcijo Lanvin loves H & M (drage moje, tokrat vam za rumeno obleko ne bo treba stati v vrsti ure in ure), naletim na zanimivo obleko iz trikotaže. Njen čar so prišite rožice, ki med hojo v 'catwalk' ritmu veselo poskakujejo gor in dol. Edina pomanjkljivost je njena barva. Tako anemična je ob vsem tistem mavričnem naboru! Vseeno, vzamemo jo. Ko si bom zaželela barve, bom nanjo pripela par brošk v obliki modrih cvetov (modra je ob koralnem odtenku moja najljubša). Srce mi spet hitreje bije, ko v zgornjem nadstropju Sportine XYZ najdem sandale Pinko. Pravzaprav gre za klasično ljubezen na prvi pogled. Če so na sandalih z nizko peto prišiti kristal­čki, odpove moja modna razsodnost. Doma jih imam kar nekaj, a vsakič se najde par, ki je še lepši od tistih, ki so že moji, in ta je, pa še k obleki bodo šli več kot odlično. Čeprav stanejo malce več, vem, da jih bom nosila vse dolgo poletje in daleč tja v jesen.

Barve in bež

Toda ali se nismo dogovorili, da potrebujem barve in divje vzorce? Seveda. Prvo dozo si jih privoščim v trgovini Massimo Dutti. Travnato zelena (natančno takšna, kot pri Michaelu Korsu) je kratka svilena obleka. Barva je res lepa, spominja me tudi na mamino poročno obleko, in kar nekaj mi pravi, da namesto koralne tokrat poskusim zeleno. Sandali so še vedno hit, tudi k tej lepotici se podajo. Še dve barvi se mi lepita na prste. Svilena vijoličasta bluza Massimo Dutti in kratke hlače Topshop v izprani koralno rdeči barvi. K obema najprej iščem barve, identične, pa potem nasprotujoče, na koncu pa spet pristanem pri bež. Pa kaj za vraga je s to barvo? Drži se me kot klop. Mogoče je v igri sindrom trideset plus? Kakorkoli – k majici so se pridružile minimalistično oblikovane hlače, ravnega cevastega kroja, h kratkim hlačam pa majica z brokatnim vzorcem in s športnim patentom. Oboje najdem v Zari. Zadovoljna. Včasih se je dobro prepustiti osebnemu občutku. Bom pač bežno barvasta in za spremembo modno varna. Tudi to vsake toliko godi. Pa sandali? Še vedno top.

Prstan mora biti

Še nakit. Če sem lansko leto obsedeno iskala zapestnice, me letos srbijo prsti, ko zagledam prstane. In če naj verjamem ponudbi na net-a-porter, bodo modne zasvojenke letos nosile velike prstane z umetniškim pečatom. Tudi sama sem v košarici pustila dva: velik prstan YSL asimetrične oblike s kamni v turkizno modri barvi (turkizna barva je letos nasploh zelo zaželena pri nakitu) in prstan-rožo Alexandra McQueena. Za približno 150 €

za vsakega se mi zdi to zelo dober nakup. Lepe prstane imajo tudi pri Topshopu. Za morske pustolovščine si omislim še enega s kamni v barvi turkizov. Navdihnjen s hipijevsko estetiko bo ob beli tuniki in velikem slamniku prava poezija za mojo modno dušo. No, to pa je že popolnoma druga zgodba.

Najbolj brano