Na modnem vrtiljaku - jesen in zima 2013/14

30. 4. 2013

Naj vam pomlad začinimo z modnimi presežki, ki so luč sveta ugledali na tednih mode v New Yorku, Londonu, Milanu in Parizu.

V stilu Bizanca

Zgodbe iz Bizanca se večkrat pojavljajo v kolekciji dvojca Dolce & Gabbana, vendar je tokratna interpretacija najmočnejša. Na isti kraj in v isti čas so se odpravili tudi pri Just Cavalliju.

Novost: po bizantinsko od glave do pete.

Oder za dva

Bilo je očitno, da John Galliano predstavitev kolekcije skrbno nadzoruje v zakulisju. O njegovi tritedenski pridružitvi oblikovalskemu studiu Oscar de la Renta so šušljali vsi.

In rezultat? Ne glede na to, ali je imel skicirko v rokah John ali Oscar, je kolekcija naplavila nekaj lepih kosov oblačil s poudarkom na izjemnih draperijah.

Uhan

Pri Driesu Van Notnu smo opazili ta prečudoviti uhan, ki v lesketajoče kamne obleče celoten uhelj. Nakit za sodobne kraljeve družine.

uhan

Posebneži

In kdo je zmagal v kategoriji najbolj nenavadnih čevljev, ki si jih želimo v omari? Vzorčasti krzneni gležnjarji Rue Du Mail, pleksi mojstrovina izpod rok studia Maison Martin Margiela, in krtačaste bojevniške sandale znamke Loewe.

Suknjič elastika

Pri hiši Maison Martin Margiela so ponudili še en izum: suknjič elastiko, ki je odlična rešitev, kadar imamo slab dan za pričesko, ko udari nepričakovani veter ali ko doma pozabite lasno sponko.

elastika

Rožnata knjižica

Le nekaj dni po tem, ko se je priklonila na reviji, je Frida Giannini, kreativna direktorica pri Gucciju, postala mama. Mali Greti se ni treba bati za garderobo, saj so pri Gucciju že pred leti začeli oblikovati tudi linijo za otroke.

gucci

Gole noge

Niti temperature, nižje od pet stopinj Celzija, niso ustavile Angležinje, da ne bi na sprehod peljala svojih novih sandal. Razpoloženje opoldne je bilo v družbi kril in sedemosminskih hlač brez nogavic. Ni kaj, pogum tudi v modi nekaj velja.

noge

Tretje oko

»Vse za zaščito in obrambo pred zli duhovi.« Carol Lim in Humberto Leon, artistična direktorja pri Kenzu, že vesta, zakaj bomo želele nositi njihova oblačila, potiskana z vzorcem tretjega očesa.

Maksi plašči

Če vam jih ni uspelo uloviti to sezono, boste imeli dovolj časa, da to storite naslednjo zimo. Plašči so preveliki, polni čudovitih draperij in presežkov v krojenju, ob klasičnih nevtralnih odtenkih pa se še vedno bahajo barve.

Pripravila: Petra Windschnurer

Več fotografij si oglejte v aktualni številki revije Elle.