Modna urednica priporoča: Dvojno torbico

Če ste ena izmed 'srečnic', ki vsako jutro v torbico tlačijo vse in še več, naj povzamem krajši spisek nujnih dnevnih potrebščin: denarnica, toaletna torbica, telefon, torbica z mini lekarno, sončna očala v etuiju, zapiski, prenosnik, malica.

Modna urednica priporoča: Dvojno torbico - Foto: Windschnurer, Imaxtree

Potem ste tudi ena od tistih, ki so pomagale oblikovati nov modni trend. Ženska potrebuje več kot eno torbico. Se strinjate? Sama sem v moč dvojine verjela že veliko prej (kako naj bi zgoraj našteto sicer prinesla v službo?), preden je jasno in glasno o tem 'spregovoril' Karl Lagerfeld za Chanel in lani poletju napovedal veliko več torbic, kot smo jih bili vajeni.

Ne ena, za dame v Chanelovih supergah sta po novem potrebni dve torbici. Čeprav so njegove, po pravici povedano, na modni brvi služile le kot okrasje, smo si vse tiste s pomožno torbo oddahnile. Končno je moda posvojila nekaj z ulice, in ne nasprotno! Prej je dvojina veljala za slab okus, zdaj pa ste z njo na vrhu modnega prestola.

Odkrijte svoj stil

Nahrbtnik, nonšalantno vržen na eno ramo, in torbica pismo v drugi roki ali elegantna usnjena torba na zlati verigi, obešena diagonalno čez telo – možnosti za najboljši par so resnično neizčrpne.

Nihče ne pravi, da se morajo torbe, ki jih nosite v paru, dopolnjevati v kontrastu. Nasprotno, enako uspešni boste, če si omislite dve torbi iz povsem iste kolekcije, eno veliko, eno malo manjšo. In če vam bo zato kdo hitel kazati smer do letališča, mu lahko brez zadrege poveste, da nima pojma. Tudi velikost ni ključnega pomena. Zakaj ne bi na večerjo vsega odnesli v dveh večernih torbicah enake miniaturne velikosti? Malce več pozornosti je treba nameniti 'parjenju' večjih torb.

Tokrat je skoraj obvezno, da eno od torb nosite čez ramo, drugo pa v roki. Še zlasti če se boste sprehodili mimo tržnice. Saj me razumete?

Bodite kreativni

Dvojina v svetu torbic lahko odigra tudi ključno vlogo, ko vam zmanjka idej. Dolgočasno črnino suknjiča in hlač bosta v trenutku zapečatili dve torbici, ki se na primer v črni ponašata z zlatimi geometrijskimi vzorci. Klasika v sivi pa bo iz cone nevpadljivih skupaj z manjšo rjavo, zadržano torbo iz usnja in večjo različico iz neonske plastike preskočila k tistim ta modernim.

Poigrajte se s 'podarjenim'. Kar nekaj blagovnih znamk dražje torbice prodaja skupaj s torbami za zaščito pred dežjem. Združite jih v nerazdružljiv par in v drugo naložite vse, kar v prvo ne gre. Koga briga dež?

Minimalisti, pozor

Seveda ni treba s torbami v paru preglasiti svojega prepričanja in minimalističnega sloga. Modno kost za glodanje vam pošiljam v obliki parov, ki se med seboj kar najbolje ujemajo in dopolnjujejo, brez kričečih opozoril. Pomislite na torbe v enem barvnem odtenku in preprostih oblik ter z različnimi 'okrasnimi' šivi in logotipi. Boste zapeli z nami tisto: Hermès in Céline, to je lepi par?

In če vas o dvojini še nista prepričali moda in praktičnost, pomislite nanjo z vidika zdravja. Ena torba na eni strani in druga na drugi skrbita za ravnotežje in lepo držo. Notredamski zvonarji naj bodo stvar preteklosti.

Petra Windschnurer

Najbolj brano