Koliko 'golote' je še primerno za na rdečo preprogo? To je naš izbor najbolj modnih 'golih' videzov na filmskem festivalu v Cannesu.

22. 5. 2024
Koliko 'golote' je še primerno za na rdečo preprogo? To je naš izbor najbolj modnih 'golih' videzov na filmskem festivalu v Cannesu. (foto: Profimedia)
Profimedia

Filmski festival v Cannesu slovi po glamurju, visoki modi in v primerjavi s podelitvijo oskarjev tudi po bolj drznih odločitvah. Letos festival na rdeči preprogi zavzema pomemben trend: prozorno 'golo' obleko. Ta drzna modna drža zvezdnic, predstavlja njihovo močno samozavest in individualnosti. 

Trend prosojnih oblek na rdečih preprogah ni povsem nov, a kljub temu njegov vzpon na filmskem festivalu v Cannesu, ni ostal neopažen. Obleke po katerih so posegle zvezdnice letos, odlikuje skrbno ravnotežje med izpostavljenimi, 'golimi' in zakritimi deli telesa, bistva  zaradi česar je ta trend še vedno tako zanimiv in polarizirajoč.

Profimedia

Temelj 'gole' obleke je uporaba prosojnih materialov, kot so til, šifon in čipka. Te tkanine zagotavljajo učinek prosojnosti, hkrati pa obleki dodajo občutljivo, eterično kakovost.

Profimedia

Profimedia

Da bi ohranili skromnost in dodali vizualno zanimivost, oblikovalci pogosto vključijo strateške okraske, kot so vezenine, bleščice, perle in našitki. Ti elementi ne pokrivajo le bistvenih področij, temveč tudi izboljšajo splošno estetiko obleke.

Profimedia

Profimedia

Profimedia

'Gola' obleka pa ima pogosto tudi drzno silhueto, vključno s globokimi izrezi, visokimi razporki in odprtimi hrbti. Ti kroji še poudarijo drzno naravo trenda.

Profimedia

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Fatalka pri 86-ih: Jane Fonda rdečo preprogo razvnela v ogrinjalu s potiskom geparda ter rdečo šminko!

Priporočamo tudi: To je kategorija v kateri bi se Raiven, slovenska predstavnica na Evroviziji, gotovo uvrstila med pet najboljših

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave