Kaj bomo nosili to jesen? 6 največjih trendov za popolno jesensko garderobo

To jesen bodite to, kar sami želite.

Kaj bomo nosili to jesen? 6 največjih trendov za popolno jesensko garderobo - Foto: Profimedia

Moda hladnejše polovice leta tokrat odgovarja na vprašanje, kako izzivalnost kohezivno povezati z udobjem. Popolna sezonska osvežitev omare ni več potrebna. S podrobnejšim spremljanjem trendov in primerjavo s preteklimi in prihajajočimi smernicami opazimo, da se nekateri trendi ponavljajo in le minimalno nadgrajujejo iz leta v leto - takšni so vredni večje investicije.

Umetnost je postala osebna interpretacija teoretične ponudbe in način, s katerim modne smernice vnesemo v našo, že obstoječo garderobo, brez pretiranega nakupovanja.

Poleg predstavljenih trendov nova sezona napoveduje tudi vrnitev resic, drznih rokavov in izrezov. Torej, trend je odprt posamezniku - najbolj modni smo takrat, ko se v oblačilih dobro počutimo.

1. Barva limete, limonino rumena ali kamelje rjava?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOFIA COELHO (@sofiamcoelho) on

Tudi letošnja jesen ni izjema - v ospredju so svetli odtenki rjave, ob katerih je lahko pomisliti na kamelje plašče in dolge trenčkote. Kombinaciji svetlo roza in pudrastimi odtenki za dekliški pridih ter kontrastno temnejši odtenki modre barve predstavljajo temeljno paleto za prihajajoče mesece. 

Enostavna jesenska barva paleta pa ni popolna brez sezonskih barv. Tokrat sledimo limonino rumeni, barvam limete in hruške, v ospredju pa je po nareku Burberrya, Muglerja, Lanvina in Givenchya tudi močna rdeča.


2. Vse se vrti okoli pletenin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf) on

Glavni kos v jesenskem stajlingu je lahko tudi pletenina. Ob tej besedi smo do sedaj morda pomislili na navaden, enobarven pulover, oblikovalci kot so Jacquemus in Ganni pa so s prepletanjem, izrezovanjem in barvanjem navdihnili k nadgradnji in drugačnem pogledu na pletenine. Naj gre za obleko, telovnik ali pulover, v prihajajoči sezoni nas pleteni kosi ne bodo samo greli, temveč nakazali našo modno žilico. V prehodnem obdobju jih je dobro kombinirati s krajšimi hlačami, krili in škornji do kolen.

3. Enodelna in ujemajoča oblačila

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by patrisha deinhoff (@hope.amelia) on

Smo oblečeni samo v en kos, ali nosimo dva? Z ujemajočimi in enodelnimi kosi oblačil v novi sezoni rešujemo jutranje modne zagate. Temu trendu je še lažje slediti zaradi neštetih možnosti pri izboru materialov, dolžine, krojev in vzorcev. 


4. Še vedno smo pri usnju?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Imani Randolph, not Rudolph 🙃 (@champagnemani) on

Usnje - umetno ali pravo - sezonsko nosimo že več let in prav gotovo je to trend, v katerega je vredno investirati. V prihajajoči sezoni bomo usnje vzeli resneje. Po predlogu Fendija, Erdema in ostalih lahko z usnjenim plaščem do kolen enostaven videz prilagodimo trenutnim trendom. Plašč je lahko enostaven, možnosti za unikatno nadgradnjo pa je neskončno - dodajmo napihnjene rokave, stisnimo pas ali izberimo drzno dolžino. Usnje bomo nosili od glave do peta, morda celo v enem stajlingu, kar so si za jesen zamislili zastavljalci trendov. 

5. Krila ostajajo mini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JOSEFINE H. J (@josefinehj) on

Kombinacijo mini krila in visokih škornjev že poznamo, v skladu z miselnostjo nove sezone pa bodo v ospredju detajli. Pogumna izbira oblike škornjev v povezavi z enostavnim krilom je lahko odgovor na vaše dnevno vprašanje, kaj obleči. Ne samo da kratka krila obožujejo zvezdnice, z izbiro materialov in ujemajoče obutve reguliramo udobnost kosa in priložnost, za katero je primeren. 

6. Nabrani so vsi kosi oblačil.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Megan Adelaide Schaefer (@meganadelaide) on

Nabrani kosi so odlična rešitev za prehodno obdobje med sezonami. Gre za trend, ki ostaja vroč še iz pomladi, jeseni pa se širi na srajce, pulovre in jakne. 

Fotografije: Profimedia, Instagram

Preberite še: Ariana Grande je s tem stajlingom že popolnoma pripravljena na jesen.

Priporočamo tudi: Poglejte, katera drzna barva las je obnorela zvezdnice.

Najbolj brano