Naj kopalke delujejo v vašo korist

Tako majhni kosi, pa toliko težav! Z njimi smo doživele ogromno zgodb in vzdihov – obupa in poželenja. Tokrat ne bomo le razpredale o najnovejših trendih, tokrat si bomo kopalke ogledale v akciji!

Naj kopalke delujejo v vašo korist

Pri kopalkah je pač tako, da nimajo posebne želje po tem, da bi kaj prekrile. Včasih so prav neusmiljene in dejstvo je, da moraš z njimi navezati prav poseben stik, da začnejo delovati v tvojo korist. Slepo sledenje aktualnim modnim trendom lahko z njimi postane prava polomija ...

Za začetek se sprehodimo po pisti, skok v morje si bomo privoščile nekoliko pozneje. Marnijeva retro izvedba v kombinaciji rjave in rumene si gotovo zasluži pohvale. Razkrije malce več tam, kjer ni prav običajno, in pokrije malce več tam, kjer si vedno želimo. Ta presenetljiv model bi si zlahka predstavljali na plaži tudi na nekoliko starejši ženski, z majhnimi prsmi in nekoliko zaobljenim trebuščkom, in ne le na Antonii Wesselod.

Podobno se je na retro stran nagnila jadrnica pri Pradi. No ja, mogoče bi bilo tu bolj pošteno govoriti o jahti. In čeprav smo v kolažne, konstrukcijsko dovršene modele nadvse zagledane, priznavamo, da si jih le stežka predstavljamo namočene v vodo. Večer, kozarec vina v restavraciji, ženska v Pradinih kopalkah ob krilu s plisejem in laneni jaknici šepeta prijateljici, kako je v njih preživela dekadenten dan na vročem soncu.

Da, ta slika ima veliko več smisla. Kar precejšnje odobravanje si zaslužijo tudi modeli z Marrasove brvi, saj je bilo videti, da je imel Antonio v mislih resnično žensko. Vrhunsko skrojene, in čeprav maksi, še vedno nadvse seksi hlačke so zadostni razlog, da soncu ne razkrijemo vse kože. In kaj pravite o združitvi dveh krojev modrčkov? Nas je prepričala! Prav tako dolgo življenje po predstavi na pisti napovedujemo enodelnim kopalkam, ki smo jih videli pri Donni Karan in Etru.

Oboje so namreč čudovit odgovor na ne prav idealne postave in najlepše je, da na ta račun niti malo ne trpi privlačnost in še manj uporabnost. Ni se vam namreč treba prav nič bati, da bi jih po skoku na glavo morali iskati po gladini morja ali na primer ležati le na hrbtu, da ne bi uničili okrasja na sprednjem delu ... In to je neprecenljivo. Tako Donna kot Veronica sta prefinjenost dokazali s svežo barvno harmonijo, vrhunsko optično igro in tehnološko dovršenim materialom, ki deluje kot steznik. Ali ste že ugotovili, koliko je odvisno od materiala?

Seveda so kroji pomembni, a pravilen kroj vas ne bo rešil, če material ne odigra svoje vloge. Povsem tanki materiali, čipkaste mrežice in svilnate viskoze naj ostanejo rezervirane za vse, stare manj kot 20 let. Več kot je vaša koža izgubila elastičnosti, več jo mora imeti material vaših kopalk.

Tako kot vsako sezono smo tudi to (jasno) vzdihovale nad modeli, ki pa nam verjetno ne bodo dosegljivi – vendar tokrat ne le zaradi cene, temveč tudi zaradi uporabnosti.  Na brvi so se čudovito bleščali kristali Dolce & Gabbana, a kaj ko bi verjetno že po nekaj zamahih zaradi teže potonili na dno morja. In če bi imeli slučajno neznansko srečo in bi vas postavni mladenič izvlekel na obalo, si vas revež ne bi niti upal položiti na tla – na skalnati obali bi kristale prav gotovo opraskali, peščena plaža pa bi se zalezla v njihove medprostore in jim ukradla lesk. In le kdo si upa igrati se z življenjem takšne dragocenosti?

Drugi ne, hvala si v realnosti zaslužijo vsi seksi modeli s tisoč in eno odprtino. Krpice na pisti delujejo blazno seksi, skrivnostno in poželjivo, a lise, ki bi po sončenju ostale na vaši koži, so toliko manj privlačne. Da ne omenjamo omejitev, ki bi jih dvobarvni kožni kolaž potem povzročil pri izbiri izrezov oblačil.

Zdaj pa se preselimo še na tisti del telesa, kjer se navadno ustavijo moške oči. Težko je posploševati in oprsja razdeliti le na tista velika in tista majhna. In skoraj nemogoče je določevati, kakšnim ustrezajo določeni kroji modrčkov, saj poleg velikosti prsi veliko vlogo tu igrajo še širina ramen, razmerje z boki, oblika prsi, širina pasu ... A nekaj drži kot pribito – za vsake prsi se slej ali prej najde primeren. Pri Pin Upu so tako za vse lastnice majhnih bikini modrček posuli s cvetjem, ki bo s svojo tridimenzionalno in razgibano obliko dodal volumen.

Modeli, katerih širše naramnice se zavezujejo za vratom, prsi stisnejo nekoliko bolj skupaj, kar jih prav tako poveča. Pri Triumphu imajo za tiste z večjimi izbrane še posebej kompaktne materiale in kroje prilagojene tako, da je poudarjena stranska opora ali pa so všite košarice. Tudi pri Dolce & Gabbani so sočni modrčki z ekstremno širokimi naramnicami še zlasti primerni za tiste, ki s seboj nosijo nekoliko več. Pa obdelajmo še pretirano podložene, ki tako ali tako živijo dvojno življenje. Vi se uležete na hrbet, vaše prsi se uležejo z vami, kopalke pa še vedno štrlijo proti soncu in tista odprtina, ki se ustvari med njimi in prsmi, ni prav nič privlačna.

In kaj si mislite o 'seksi kopalki' z idealno okroglimi prsmi (ustvarja jih seveda obilica penastega polnila), ki si jih mora po prihodu iz vode dobesedno ožeti, če ne želi, da bi iz njih še dolgo curljal slap slane vode? Kar naenkrat ni več tako seksi, kajne? Zadnjih nekaj sezon so zelo modni zgornji deli kopalk, pri katerih gre le za enakomeren trak oziroma so temu v izjemnih primerih dodane še naramnice. Če ti modeli v svoji notranjosti ne skrivajo košaric oziroma kosti, so obsojeni na propad. Retro trakci so namreč odlično videti na najstnicah in nosečnicah in tistih, ki so popolnoma brez prsi, vsem drugim pa prav nesramno potlačijo vse, kar premorejo, ali pa večjim prsim omogočijo pobeg skozi stranska vrata. Trendi gor ali dol, za nekatere stvari je bolje, da se na plaži pojavijo le natiskane v reviji.

Mini nasveti

  • Ob nakupu kopalk vedno vzemite dvoje hlačk (po možnosti različnega kroja). Hlačke se namreč veliko prej izrabijo, poleg tega je nadvse praktično, če lahko zamenjate le spodnji del mokrih kopalk.
  • Če imate problematično postavo, poiščite modele, ki omogočajo, da kupite hlačke in modrček posebej. Kmalu boste ugotovili, da vaša postava sploh ni tako zelo problematična. Posebno pohvalo si zasluži Calzedonia, ki omogoča, da svoj par izberete med sedmimi različnimi modrčki in prav toliko hlačkami.
  • Ustvarjajte svoje kombinacije – vzorčaste hlačke kombinirajte z enobarvnim modrčkom ali pa naj imajo hlačke drugačen vzorec kot modrček, le barvno naj se ujameta ... Tako se na plaži ne boste nikoli srečali s svojo kopijo.
  • Pri izbiri kopalk upoštevajte nasvete prodajalk, ki podrobno poznajo kroje. Nikar se ne upirajte in preizkusite tudi tisto, kar morda ne bi bil vaš prvi izbor. Odlične nasvete vam bodo dali v Nami.


Pareo je odpihnilo ...

... to sezono so si kopalke omislile drugačno družbo.

Ste vedeli!?

Ste vedeli, da lahko kopalke reciklirate? Za tiste že odslužene vam bodo v Calzedonii ob nakupu novih upoštevali 5 evrov popusta.

Pripravila Tina Curk,
fotografije Tadej Windschnurer in Imaxtree

Najbolj brano