Drzna stran mode: Ne igraj se z mano!

Podkurite jim s stilom.

Drzna stran mode: Ne igraj se z mano! - Foto: imaxtree

Trende današnjega časa narekujejo modne upornice. Z dvignjeno glavo korakajo prihodnosti naproti s svojim individualnim in originalnim stilom, začinjenim z modnimi dodatki, ki vas pustijo brez besed. Bodite pripravljeni, zavel bo nov uporniški veter, ki bo pometel z zadržanostjo v vaši omari.

Ni boljšega od črnega usnja in zadrg. Dva tipična spremljevalca motorističnih jaken sta si prosto ustvarjalno pot utrla pri številnih oblikovalcih. Ti so ju nato ločeno ali združeno vpletli v oblačila s poudarjeno konstrukcijo. Usnje je pri Masionu Martinu Margieli najboljša izbira za škatlasto izčiščen plašč, medtem ko so zadrge pri Simoensu predvsem dekorativne narave (naj vas opomnimo, da se zadrgam ne bo treba odreči niti naslednjo zimo, pravo modno poslastico z njimi je pripravila Akultura). Ostrina novega stila pa je lahko tudi bolj subtilna, prikrita.

Pravzaprav je treba pogledati samo pod kolena. Prav to so storili pri Erdemu, ko so oblikovalca čevljev, Nicholasa Kirkwooda, prosili, da njihovo angelsko perje začini s sandalami, ki bodo ob lahkotni obleki korakali tako odločno, da se bo zemlja tresla. Usnje, zadrga in peta iz črnega pleksi stekla so tisto, kar Erdemovo dekle ponese v drzno 21. stoletje. Ne bojte se pokazati nekaj kože.

Če ste naklonjeni ritmom Alexandra Wanga, Stelle McCartney ali Christopherja Kana, ste na dobri poti, da klasiko z enim samim izrezom spremenite v nekaj povsem drugega.

Tu so še zakovice in kovinske mreže, vendar ostrino novega tisočletja podpisujejo velikanski kristali in ovalni kovinski gumbi, ki so jih pri Anthonyju Vaccarellu pripeli na običajne puloverje iz trikotaže ali mrežo z metalnim sijajem. Za konec pa si morate le še zavihati rokave! Ni boljšega načina, kako svojemu videzu priskrbeti še več drznosti. Suknjič, bomber ali usnjena jakna z zavihanimi rokavi sporočajo jasno in glasno: ne igraj se z mano!

Najbolj brano