7 zimskih kosov, na katere prisegajo Parižanke

Kako se obleči kot prava Francozinja.

7 zimskih kosov, na katere prisegajo Parižanke - Foto: Profimedia

Razblinite vse francoske klišeje, ki so že dolgo povezani s Parižankami, in si raje zapomnite kose, ki jih dejansko nosijo. Razen občasnih stereotipnih beretk ali mornarskih črt je slog francoskih deklet letos zgrajen na novih temeljih.

Nežne dvobarvne balerinke so to zimo zamenjale za robustne škornje, elegantne jopiče pa so zamenjale usnjene različice. Dodatki iz modnih hiš s francosko dediščino - Chanel, Louis Vuitton, Christian Dior in Celine - so priljubljeni vsakodnevni dodatki za pariško množico, skupaj s kultnimi kosi sodobnega Jacquemusa.

Jesen zima 2020 sta bili posvečeni Chanelovim piratskim škornjem, ki so bili združeni z vsakim stajlingom na tednih mode že februarja. Tudi Chanelove najlonke so bile letos izjemno priljubljene.

Medtem ko obiski francoske prestolnice za zdaj niso na voljo, ponujamo sedem načinov, kako lahko posnemate francoska dekleta iz udobja svojega doma.

1. Vpadljive najlonke

Hlačne nogavice so bistvenega pomena pozimi, vendar to ne pomeni, da morajo biti dolgočasne. Preizkusite klasično stiliranje francoskih deklet, ki združujejo kratke hlače s hlačnimi nogavicami.

2. Robustni škornji

Robustni škornji, ki smo jih prvič videli lani, so od takrat postali bistvena obutev vseh mestnih deklet. Parižanke nosijo svoje z drznostjo in njihovim prirojenim modnim občutkom.

3. Vsestranske jopice

Jopice so bile leta 2020 priča renesansi zaradi peščice znanih uporabnic, ki so podprle pletenine - vključno z Victorio Beckham, Harryjem Stylesom in Katie Holmes.

4. Večni karo

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by StreeTrends (@streetrends)

Tudi karo je dobil sodoben ponovni zagon. Karirasti jopiči, krila, hlače in topi...

5. Kamelji plašči malo drugače

Kamelji plašči so v tej sezoni preoblikovani s sodobnimi slogovnimi poudarki.

6. Usnjeni suknjiči

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by StreeTrends (@streetrends)

Usnjeni jopič je letos prehitel klasično krojenje kot medsezonsko sezono. Znano je, da sta jih Gwyneth Paltrow in Winona Ryder nosili v 90-ih, medtem ko so sedanje zvezdnice, kot so Hailey Bieber, Bella Hadid in Kaia Gerber, v svoje vsakdanje garderobe pozdravile usnjena vrhnja oblačila. Pričakujte, da jih boste videli povsod na ulicah Pariza, ko ga boste končno lahko obiskali.

7. "Piratski" škornji

Ko je Chanelova kreativna direktorica Virginie Viard vsak stajling na modni reviji za jesen in zimo 2020 opremila z dvobarvnimi piratskimi čevlji, je modni svet vedel, da je nastal nov trend.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Melania Trump se je v Belo hišo vrnila v čudovitem karirastem plašču

Priporočamo tudi: Če želite biti srečnejši v življenju, se znebite teh slabih navad

Najbolj brano