5 modnih ikon nad 40 let z izjemnim modnim stilom

Njihov slog iz leta v leto postaja samo še boljši.

5 modnih ikon nad 40 let z izjemnim modnim stilom - Foto: profimedia

Odličen slog ni nekaj, kar razviješ čez noč. Prave modne ikone so v svojem življenju zbrale dolgoletne izkušnje, preizkušale drugačne videze med oblačenjem za delo, igro in vse vmes. Ne glede na to, ali si pomagajo s stilisti ali se oblačijo same, smo izbrali pet najboljših ikon v svojih 40-ih, ki prihajajo iz različnih področij sveta zabave, vse pa so se na tej poti naučile mojstrsko oblačiti. Danes opazovalci mode uporabljamo videz celotnega sartorialnega razvoja vsake od njih kot vir navdiha za stiliranje.

Za nekatere je bil njihov modni začetek na odrih na stadionih in v glasbenih dvoranah po vsem svetu (Victoria Beckham); za druge pa kot stilska vodilna vloga velikih filmskih uspešnic (Reese Witherspoon; Jennifer Aniston). Nekatere so imele cele generacije ikoničnih trenutkov, kot je bila Tracee Ellis Ross, hči Diane Ross, ki si je utirala pot kot prva ženska glasbene skupine The Supremes. Vsak od stilov teh modnih ikon ni samo ikoničen, temveč z lahkoto poustvarjen.

1. Victoria Beckham

Pevka glasbene skupine Spice Girls je bila ikona veliko preden se je leta 2008 prvič preizkusila v oblikovanju. Zdaj sta ona in moda v očeh javnosti neločljivo povezani. V poznih letih se je njen slog razvil iz modrih kavbojk in suknjičev v malo bolj zrel stil - hlačno krilo, trenč in obleke z dolgimi rokavi, ki dajejo vedno poudarek močnim oblikam in barvam.

2. Tracee Elis Ross

Podobno kot njena ekstravertirana osebnost in prisotnost na zaslonu je slog Tracee Ellis Ross najbolje opisati kot vse prej kot dolgočasen. Včasih to pomeni živo zelen plašč Balenciaga; drugič obleka Alexandre Vauthier. Na en Instagram opis je en čudovit nakupovalni nasvet, ki ga je podedovala od svoje mame Diane Ross: "Moja mama je vedno rekla, če boš denar porabila za oblačila, potem pazi nanje in jih veliko uporabljaj," je zapisala pod objavo.

3. Reese Witherspoon

Modni slog Reese Witherspoon ima vedno nekaj klasičnega ženstvenega pridiha, ki bi ga Elle Woods zagotovo odobrila. Njena modna znamka Draper James je bogata z vsemi njenimi najljubšimi kosi: majice, obleke, bluze in še toliko več.

4. Katie Holmes

Katie Holmes ni nič drugega kot newyorška ikona sloga. Ne glede na to, ali gre za dogodke tedna mode ali predpraznične nakupe, vedno nosi nekaj svojih priljubljenih oblikovalcev. Ko se sprehaja po mestu, ves glamur prepusti prostor udobju, dnevu pa vladajo kavbojke, prijetne pletenine in udobni čevlji.

5. Jennifer Aniston

Preprostost je najvišja oblika prefinjenosti, kot je nekoč dejal Da Vinci - načelo, po katerem živita Jennifer Aniston in Rachel Green. Videzi rdeče preproge in vsakodnevne obleke Jennifer se zanašajo na skromne klasike - praktična črna krila, gladki salonarji in krojeni suknjiči, ki nikoli ne grejo iz mode.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Modna dekleta trenutno prisegajo na ta enostaven modni trik z rokavi

Priporočamo tudi: Vrnila se je ta osovražena pričeska s začetka tisočletja, ki jo bomo letos želeli vsi

Najbolj brano