15 trikov, kako se obleči bolj modno in stilsko dovršeno po 50. letu

Vodnik, da boste manj in boljše nakupovali ter izboljšali svoj stil.

15 trikov, kako se obleči bolj modno in stilsko dovršeno po 50. letu - Foto: Profimedia

Leto je bilo za vse zelo nas edinstveno. Veliko našega življenja - od tega, kje delamo in kako dopustujemo, do tega, koga lahko vidimo in kaj smemo početi -, se je zelo spremenilo. Znotraj tega, manj pomembno, a prav tako drastično, se je naš pristop k temu, kar nosimo vsak dan, soočil s preobrazbo.

Ne glede na to, ali živite v udobnih pleteninah ali ste spletno nakupovali več kot kdaj koli prej, je bil naš pristop k modi letos precej spremenjen. Toda ena pozitivna stvar tega, da imamo več časa doma, je, da lahko organiziramo svoje garderobne omare.

Vsi smo se pri nakupavanju že kdaj nesmiselno odločilo, a pripravilo smo seznam, s katerim boste stare napake popravili, svoje nakupovanje v prihodnje pa izpopolnili do potankosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by StreeTrends (@streetrends)

1. Ne kupujte nečesa samo za eno priložnost

To vsi poznamo. Poroka, božična zabava, srečanje s prijatelju v lokalu na prvi večer po ponovnem odprtju. Odhod nekam vznemirljivo pomeni, da neizogibno čutimo, da potrebujemo nekaj posebnega in zato nekaj novega. Vendar pa bolj pogosto kos, ki ga kupimo in čeprav nam je zelo všeč, le redko dobi več kot en izlet.

Namesto da bi kupili nekaj posebnega za določene dogodke, imejte v svoji garderobi nekaj bolj svečanih, ki so bolj vsestranski. Če se odločite za nekaj preprostega in bolj klasičnega, ne pa trendovskega, boste to lahko nosili vedno znova.

2. Ne kupujte ali hranite nečesa, kar vam ni prav

Ni nenavadno, če hranite kose, ki vam ne ustrezajo več, v upanju, da vam bodo nekoč spet prišli prav. Prav tako ni nenavadno, da kupite nekaj v premajhni velikosti kot spodbudo za hujšanje ali ker niso imeli vaše običajne velikosti. Vendar je hranjenje teh kosov ena najslabših stvari, ki jih lahko storite, če poskušate zmanjšati velikost garderobe. Bodite realni in iskreni do sebe. Če vam ne ustreza, je čas, da ga prodate ali podarite.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by StreeTrends (@streetrends)

3. Ne kupujte ali hranite nečesa, kar vam ne pristoji

Poleg tega, da hranimo kose, ki nam niso prav, mnogi od nas hranimo kose, za katere vemo, da se nam ne prilegaji. Pogosto smo kaj kupili, ker je to velik trend ali ker smo videli nekoga drugega, ki je to nosil, in se nam je zdelo neverjetno, ker nam preprosto ne pristaja, tega še nikoli nismo dejansko vzeli iz omare. 

4. Ne kupujte nečesa samo zato, ker je cenovno ugodno

Z lahkoto vas lahko osvoji velik popust in izkoristek znižanj, še posebej, če gre za kose znanih oblikovalcev - vendar le, če je ta kos nekaj, kar resnično potrebujete. Nikoli ne kupujte nečesa samo zato, ker je znižano. Ne glede na to, kako ugodno je bilo, če tega nikoli ne nosite, je popolna izguba denarja.

5. Ko nekaj kupite, se znebite nečesa drugega

Odličen način, da ohranite svojo garderobo v razumni velikosti, je, da sprejmete pravilo en noter, en ven: vsakič, ko dodate nekaj novega, vzemite kos (in ga prodajte ali podarite v dobrodelne namene). Ne samo, da vaše police ne bodo preplavljene, ampak to tudi pomeni, da morate biti veliko bolj odločni pri nakupu. Nikoli ne boste kupili nečesa, razen če vam bo popolnoma všeč, saj boste vedeli, da boste morali iz garderobe izgubiti nekaj posebnega.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by StreeTrends (@streetrends)

6. Zamenjajte oblačila s svojimi najbolj elegantnimi prijatelji

Eden odličnih načinov, kako ohraniti svojo garderobo sveže, je zamenjava kosov s prijatelji. Izvajajte svoje pravilo iz pete točke tako, da se znebite nečesa, česar že dolgo niste nosili, in jo zamenjate za kos vaše prijateljice.

7. Ne hodite na ekstravagantne nakupovalne izlete

Pogosto se nam zdi, da sovražimo vse v garderobi in nimamo kaj obleči. Ko se to zgodi, se pogosteje odpravimo na veliko nakupovanje in na koncu zapravimo ogromno denarja za točno te predmete, ki jih vodijo trendi, ki na koncu za vedno sedijo v naših garderobah in nikoli niso oblečeni. Ne dovolite, da pride do te točke. Namesto tega bodite pozorni vse leto za kose, ki so vam všeč, in si zapišite, kaj vam primanjkuje, ko se tega zavedate.

Razmislite o tem kot o nenehnem in razvijajočem se procesu, namesto da bi se vsakih nekaj mesecev vrnili na začetek. Če si dovolite, da si vsak mesec kupite en res prijeten kos, namesto da bi imeli dva ogromna nakupovalna izleta na leto, boste verjetno imeli veliko bolj premišljene odločitve in posledično veliko bolj elegantno garderobo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by StreeTrends (@streetrends)

8. Potrudite se odkrivati ​​nove blagovne znamke

Drug razlog, za občutke iz sedme točke, je ta, da se navežemo na nekatere trgovine, kjer se počutimo udobno. Super je imeti svoje glavne favorite, ki jim zaupate in jih dobro poznate, toda na trgu vedno prihaja toliko novih, neverjetnih blagovnih znamk, ki čakajo na odkritje.

9. Sprejmite nekaj težkih odločitev

Nihče ne mara metati stvari stran. Ločiti se od kosa oblačila včasih pomeni opustiti spomine, kar je zares težko narediti. Vendar ni treba zadržati vsega, kar ste kdaj imeli radi, še posebej, če gre za nekaj, česar niste nosili desetletja. Če se resnično ne morete ločiti od nečesa, poskusite in preverite, kolikokrat ga boste nosili v naslednjih šestih mesecih.

10. Ustvarite uniformo

Ena največjih zmot glede tega, da si eleganten, je, da nikoli ne bi smel kupiti česa podobnega tistemu, kar že imaš. Seveda nihče ne želi imeti celotne garderobe, sestavljene le iz 15 mornarsko modrih puloverjev in 10 enakih parov črnih ozkih kavbojk. Vendar se ne bojte kar najbolje izkoristiti tega, da veste, kaj vam ustreza. Vse najbolj elegantne ženske na svetu imajo svojo uniformo - preprosto vedo, v čem so videti dobro in se te formule držijo, ko izbirajo nove kose.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by StreeTrends (@streetrends)

11. Dobro poznajte svojo garderobo

Sliši se očitno, vendar je enostavno pozabiti, kaj sedi v naših garderobnih omarah - in za mnoge med nami se tam skrivajo odlični kosi, ki že leta niso ugledali luči sveta ali pa smo nanje pozabili med zaklepanjem. Torej, preden kupite nekaj novega, se prepričajte, da imate zelo jasno predstavo o tem, kaj je že v vaši garderobi. Če pospravite svojo omaro, boste vedeli, kaj je tam, in to vam bo preprečilo, da bi po nesreči kupili stvari, ki jih ne potrebujete.

12. Vlagajte v to, kar že imate

Toliko od nas odvržemo kose takoj, ko se malo poškodujejo, a to, da je nekaj malo obrabljenega, ne pomeni, da je treba zavreči. Vlagajte v kose, ki jih že imate v svoji garderobi, tako da veste, kje lahko popravite te kose na svojem območju, od odlične šivilje do čevljarja. Vredno je porabiti malo denarja, da se stvari popravijo, ne pa znova in znova kupovati iste stvari.

13. Sprejmite izposovanje

Zaradi večje ozaveščenosti o trajnosti nikoli si ni bilo lažje izposoditi oblačil, saj je na voljo veliko podjetij za izposojo modnih kosov. Izposoja namesto nakupa je odličen način, da si iz več razlogov zagotovite bolj elegantno garderobo. Prvič, pogosto imate občutek, da imate na sebi nekaj novega, kar je super za tiste posebne priložnosti, kot so poroke ali zabave. Druga prednost je ta, da ste s tem, kar poskusite, nekoliko bolj pustolovski - morda izstopite iz svojega stilskega območja udobja in najdete odlične kose, ki jih drugače ne bi nikoli kupili.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by StreeTrends (@streetrends)

14. Če niste prepričani o nosljivosti kosa, preizkusite trik z obešalnikom

Na začetku sezone obrnite vse obešalnike v isto smer. Vsakič, ko oblečete kos, obešalnik obrnite v drugo smer. Zelo hitro v sezoni boste videli, kaj nosite in česa ne.

15. Ne podcenjujte moči garderobne omare

Če želite biti resnično elegantni, vam ni treba vložiti velikega proračuna ali treh garderobnih omarb, vrednih dizajnerskih oblačil - za lep videz ne potrebujete veliko. Kar pa potrebujete, je sprejemanje dobrih, razumnih odločitev. Kupite tisto, kar potrebujete, kupite tisto, zaradi česar se počutite odlično. In pazite na svoja oblačila.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To je poletna barva te sezone, ki vam najbolje pristaja glede na vaše nebesno znamenje

Priporočamo tudi: 11 črnih poletnih oblek, ki niso niti malo dolgočasne

Najbolj brano