TRIK, ki vam bo pomagal izbrati prava sončna očala glede na obliko obraza!

10. 7. 2018
TRIK, ki vam bo pomagal izbrati prava sončna očala glede na obliko obraza! (foto: Unsplash.com)
Unsplash.com

In zdaj nikoli več ne boste kupili napačnih! 

Se tudi vi le s težavo odpravite v optiko, saj se vam zdi, da vam nobena sončna očala ne pristajajo tako kot dekletom iz revije?

Trik, ki smo ga v teh dneh spoznale na spletu, zna vaše prepričanje postaviti na glavo, saj je pri nakupu očal vedno treba upoštevati obliko obraza in temu prilagoditi obliko očal.

Osnovna skrivnost je v kontrastu med prvo in drugo, saj naj bi okrogli obliki obraza najbolj pristajala očala oglatih oblik ter obratno. Ljudje z izrazitimi obraznimi potezami bi tako morali posegati po okroglih očalih, ki omehčajo njihove poteze.

Pri izbiri očal je sicer potrebno upoštevati še veliko drugih lastnostni, med drugim tudi razmerje med velikostjo očal in obraza. Ne pretiravajte z velikostjo okvirjev, kar še posebej velja za sončna očala, pri katerih smo navadno bolj pogumni in se lažje odločimo za kakšne večje okvirje. 

Prav tako premišljeno izbirajte tudi barvo okvirjev - črni okvirji bodo vaše oči poudarili, očala pa lahko poudarite tako, da izberete barvo, ki je nasprotna vašemu tenu kože. 

Fotografije: Unsplash.com/ Sharon Garcia

Preberite še: Ko boste prebrali tole, se boste japonkam izognili v velikem krogu!

Priporočamo tudi: Če boste uporabili TA trik, bo na letališču vaš kovček prvi na tekočem traku!

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave