Vse ženske so obsedene s temi kontroverznimi čevlji za poletje: Nekatere jih sovražijo, nekatere obožujejo, a zagotovo so prevzele Instagram

Birkenstock natikači so hit poletja 2022 in se nosijo z vsem – od kavbojk do plapolajočih oblek.

Vse ženske so obsedene s temi kontroverznimi čevlji za poletje: Nekatere jih sovražijo, nekatere obožujejo, a zagotovo so prevzele Instagram - Foto: Profimedia

Tudi največji ljubitelji mode in estetike se ne morejo upreti udobnim čevljem, kar bi lahko pojasnilo najnovejšo obsedenost: natikači Birkenstock. Ja, prav ste prebrali - natikači originalne znamke "očetovih sandal", ki je znana po svojih poletnih čevljih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E M I L Y D A W E S (@emilyjdawes)

Bi nam verjeli, če bi vam povedali, da ima vsaka modna oseba, ki jo poznamo, trenutno te čevlje ali pa vsaj poskuša najti svoj par?

Vendar, če pomislite, je smiselno. V zadnjih letih moda uživa v vračanju t.i. "grdih" kosih, ki na novo definirajo njihov koncept in jih naredijo najbolj zaželene. Ne pozabite na robustne škornje in superge ter ribiške palice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monikh (@monikh)

Morda niso "glamurozni", a sčasoma so ti preprosti sandali postali klasika v najbolj elegantni garderobi, Birkenstock pa ni več sinonim za udobje doma, ampak za trendno modo (o ja, sodeluje celo z Manolom Blahnikom). 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monikh (@monikh)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachael Clifton (@bubblyaquarius)

Zgodovinsko gledano je bil model Arizona z dvojnim pasom kultna izbira, a to poletje je modni svet sprejel še en stil sandal Birkenstock: model Boston. Gre za natikače z zaobljenim vrhom in zaponko, ki je bila prvič predstavljena leta 1977, tako da veste, da je že prestala preizkus časa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monikh (@monikh)

Izkazalo se je, da te preproste natikače odlično odražajo tiho, sproščeno razpoloženje, ki spremlja poletno sezono z vonjem po obali. Všeč nam je, da jih večina elegantnih deklet nosi nepričakovano - s kavbojkami in telovnikom, dobro pa se prilegajo tudi k dolgim oblekam in celo srajcam in kolesarskim hlačam.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Platinum pixie pričeska je spet v modi! Napoveduje monaška princesa Charlene

Priporočamo tudi: Victoria Beckham pravi, da se je poslovila od svojega izredno suhega videza in David Beckham obožuje njen nov videz

Najbolj brano