V modo se vrača najbolj bleščeč trend z začetka 2000-ih: Stavimo, da ste ga nosili tudi vi!

31. 8. 2023
V modo se vrača najbolj bleščeč trend z začetka 2000-ih: Stavimo, da ste ga nosili tudi vi! (foto: Profimedia)
Profimedia

Pas z maksi zaponko, pomemben in ekscentričen, je popoln zaveznik za izboljšanje elegantnega in minimalističnega videza (tudi za prihodnjo jesen in zimo).

Pas z maksi zaponko se vrača jeseni in pozimi 2023/2024 v kombinaciji s klasičnim videzom: na plaščih, v kavbojkah in krilih.

Veliki modni preporod leta 2000 je bil še posebej razdvojen: medtem ko so mnogi navdušeno pozdravili ponovni pojav kap, kavbojk z nizkim pasom in svetlečih majic z logotipom, so bili drugi zgroženi ob misli na vrnitev trenirk Juicy Couture in oblek čez kavbojke. Trendi tega desetletja so morda kontroverzni, a zagotovo ne dolgočasni. Ob pogledu na fotografije iz tistega obdobja preseneča poseben dodatek, ki so ga na rdeči preprogi nosile številne zvezde: pomemben in ekscentričen pas, po možnosti z zelo in bleščečo veliko zaponko, trend, ki se je z močjo vrnil na modne brvi pomladi in poleti 2023 in se pomnožil na tistih jeseni in zime 2023/2024.

Nekoliko kričeč estetski videz s preloma tisočletja spominja na preprostejše čase, ko so se zvezdniki zabavali s tem, kar so nosili, in se niso jemali preveč resno. Širok pas z veliko zaponko, pogosto v kombinaciji s kavbojkami z nizkim pasom in majicami v otroškem slogu, lahko postane zabaven prepoznavni element videza - eden najbolj nepozabnih primerov je stajling Jennifer Lopez v ameriški televizijski oddaji Total Request Live: kavbojke z nizkim pasom, posute s kamenčki, in pas, zapet z velikim srcem, posutim z bleščečimi kamenčki; podobno kot Britney Spears, Paris Hilton in vse tri članice skupine Destiny's Child (Beyoncé, Kelly Rowland in Michelle Williams), ki je razpadla leta 2016.

Dyquared2

Gucci

Kenzo

Vrnitev maksi zaponke na ženske in moške modne brvi za jesen in zimo 2023/2024

Če se ti pasovi danes morda zdijo nekoliko preveč retro, so ženske in moške modne revije za jesen in zima 2023/2024 pokazale, kako jih narediti sveže in aktualne, na primer s kombiniranjem z bolj treznimi oblačili, s čimer je ta dodatek zasijal sam zase. Črke, simboli, krislčki in kroglice: prava zvezda je zaponka, seveda v maksi različici. Če jo GCDS naredi geometrično in jo uskladi z barvami plašča, jo Simkhai postavi neposredno na plašč, v hiperminimalni, a še vedno izjemno veliki različici. Off-White daje prednost zakoviccam, ki rastejo vse okoli maksi zaponke čez usnjeno krilo, prav tako posuto s kovinskim detajlom, tako kot Vaquera, ki jo s celo tremi čepki zapne čez supermodernistične sive kavbojke. Za črke in simbole se odločita Luar, ki pri pasu nosi črko L iz svojega logotipa, in Mithridate z velikansko žuželko z razprtimi krili. Za zabaven videz si oglejte Germanier in njegove pisane kroglice, medtem ko sta Versace in Paloma Wool osredotočena na tiho razkošje najčistejših geometrijskih oblik, seveda popolnoma črnih. Za moške videze skrbita Gucci, ki vzame ikonični logotip "GG" in ga nadgradi s klasično kombinacijo kostima, ter Kenzo, ki svoj zlati podpis postavi na vojaško zeleno obleko v uporabnem slogu. Dsquared2 pa si drzne zaponko z napisom "I Love Beer" in majico, ki se vrača k logotipu Coca-Cole.

GCDS

Simkhai

Paloma Wool

Off-WhiteVaquera

Luar

Germanier

Versace

Kako nositi pas z maksi zaponko

Ker se v modo prikrade eleganten minimalizem, nekakšna ponastavitev po  divjih trendih Barbiecore in Y2K, je kičast pas odličen kos, s katerim lahko nekaj njihove burne energije prenesete v leto 2023. V kombinaciji s puloverjem in kavbojkami The Row z minimalistično eleganco pa bo pas z maksi zaponko preoblikoval in vdahnil osebnost tudi v najbolj diskreten videz. Dodatna, nezanemarljiva prednost pa je, da vape hlače drži v pasu.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Asimetrična torbica je vse, kar potrebujete za letošnjo jesen

Priporočamo tudi: Pozabite na bele superge, športni copati Ganni X New Balance so zadnji kos na našem seznamu želja

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik