To so vsi največji trendi dolgih hlač, ki jih bomo prihodnje leto videli povsod

Dolge ali kratke, modna garderoba za pomlad in poletje 2022 bo izrazila vso svojo moč, začenši (tudi) s hlačami.

To so vsi največji trendi dolgih hlač, ki jih bomo prihodnje leto videli povsod - Foto: Profimedia

Zgodovina nas uči: ženske hlače simbolizirajo značaj, odločnost, moč, pa tudi eleganco in ženskost. Morda zato, ker smo si jih izposodile iz sartorialnih kod, ki jih nalaga moška garderoba, nato pa so postale veliko več kot samo izporojen kos (saj smo si jih dobesedno prisvojili).

Hlače, ki so protagonisti modnih revij za pomlad in poletje 2022 na newyorškem tednu mode, kažejo pestro perspektivo v smislu barv, vzorcev in prilagojenih krojev. Collina Strada se igra z večbarvnimi cvetovi, Coach namesto tega uporablja strogost pepita vzorca za raziskovanje v mavrični barvni paleti. Enobarvni in elegantni predlogi prihajajo od znamke Caroline Herrera (kjer se hlače z visokim pasom nosijo z odrezanimi topi) in znamke  Gabriele Hearst, ki jih kombinira z usklajenim suknjičem, kar pravilo popolnega kostima tudi zahteva. Tom Ford si upa: ženstvenost je obarvana z glamuroznimi notami v imenu bleščic.

Ko že govorimo o modnem trendu hlač z bleščicami za pomlad in poletje 2022: David Koma jih je na modno brv popeljal tudi na londonskem tednu mode. Vendar pa kraljica zabav v obliki bleščečih hlač ni edina, ki je dominirala na londonski sceni. Richard Quinn se na najbolj vzvišen način izraža tako, da predlaga padajoče hlače, skupaj s širokim krilom. Bora Aksu razlaga pomlad v njenem najbolj dobesednem pomenu, to je s tridimenzionalnimi cvetovi, spretno nanešenimi na zadnji konec hlač.

Milanski teden mode je počastil tudi ženstvene hlače. Na modni brvi pri Sportmaxu je predlagana interpretacija hlač, ki se - zahvaljujoč minimalizmu in priložnostni privlačnosti - vsiljuje ženski garderobi kot obvezen kos. Sunnei pa daje udobje svojemu maksimalističnemu izrazu, s predlogi iz raztegljivega pletenja in širokih hlačnic. Najbolj izrazit kroj je tisti, pod katerim se podpisuje Versace, ki združuje neonske hlače z ujemajočimi se blazerji.

Na modni pisti na pariškem tednu mode je zagotovo Anthony Vaccarello, kreativni direktor dežele Saint Laurent, tisti, ki daje žezlo moči ženskim hlačam. Tradicionalni krojen model palazzo je zamenjal z zelo udobnimi pajkicami in različicami kombinezona. Zelo zanimivo je tudi tisto, kar predlaga Olivier Rousteing, ki praznuje prvih 10 let na čelu Balmaina: resice, draperije in povoji.

Acne Studios pomlad in poletje 2022

Balmain pomlad in poletje 2022

Carolina Herrera pomlad in poletje 2022

Coach pomlad in poletje 2022

Courrèges pomlad in poletje 2022

David Koma pomlad in poletje 2022

Dior pomlad in poletje 2022

Drome pomlad in poletje 2022

Emporio Armani pomlad in poletje 2022

Etro pomlad in poletje 2022

Gabriela Hearst pomlad in poletje 2022

Givenchy pomlad in poletje 2022

Hermes pomlad in poletje 2022

Jil Sander pomlad in poletje 2022

Lanvin pomlad in poletje 2022

Loewe pomlad in poletje 2022

Missoni pomlad in poletje 2022

Richard Quinn pomlad in poletje 2022

Saint Laurent pomlad in poletje 2022

Shang Xia pomlad in poletje 2022

Sportmax pomlad in poletje 2022

Stella McCartney pomlad in poletje 2022

Sunnei pomlad in poletje 2022

Tod´s pomlad in poletje 2022

 
Ne spreglejte:

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ti škornji, ki smo jih oboževali pred 5 leti, so letos še bolj priljubljeni

Priporočamo tudi: To so škornji, ki jih trenutno obožuje Gaja Prestor

Najbolj brano