To so najbolj neudobni klasični čevlji, ki jih ženske po vsem svetu obožujemo

Ste za trende pripravljene storiti prav vse? Tudi vskočiti v sila neudobne čevlje? Predstavljamo vam tiste najbolj modne, ki pa na presenečenje vseh še zdaleč niso udobne.

To so najbolj neudobni klasični čevlji, ki jih ženske po vsem svetu obožujemo - Foto: Profimedia, Profmedia

Da je obutev z 12 cenitmetrsko peto in več ne glede na to, kako popolno je kopito, vse prej kot balzam za vaša stopala, gotovo že veste. Zato smo tokrat pod drobnogled vzeli obutev, za katero večina misli, da je prav zaradi svoje nizke pete idealen spoj, ko govorimo o trendih in udobju.

Preden začnemo pa še strokovno mnenje ortopedov, kaj je s stališča udobja in zdravja stopal prava obutev. Idealna višina pete naj bi bila visoka  4 centimetre. Bolj ko se oddaljujemo od te mere tako navzgor in navzdol, bolj trpi naše stopalo, hrbtenica in celo kosti golenice. Verjamete, da si lahko s tistimi povsem ravnimi čevlji na dolge proge lahko pridelate celo vnetje pokostnice?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Balerinke

Obutev, ki se iz mode pravzaprav nikoli ni zares poslovila. Spreminjajo se barvne sheme, oblika prednjega dela, a balerinke ostajajo balerinke. Na žalost je večina modelov sila neudobna, ko je govora o počutju našega stopala. Najslabše jo odnesejo različico s povsem ravno peto, oziroma tisto nižjo od 1 centimetra. Verjamemo, da  balerinke s peto štirih centimetrov niso videti zelo modno, a če vas v tistih najnižjih pogosto bolijo stopala, noge in križ, je vredno pomeriti slednje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blanca Miró Scrimieri (@blancamiro)

Balerinke Reppeto, 245 €

Balerinke Ballerette, 105 €

Balerinke Geox, 117 €

Balerinke Bocage, 88 €


Balerinke Pretty Ballerinas, 179 €

Balerinke Tory Burch, 300 €

Kje pa vas čevelj žuli

In medtem, ko smo za vas poiskali balerinke s peto, smo nekaj modnih navdušenk povprašali, katera modna obutev z nizko peto je za njih tako neudobna, da ji kljub trendom raje odkimajo kot prikimajo. Med drugimi so izpostavile klasične platnene superge Converse v katerih večino po daljši hoji peče podplat, superge Veja, ki naj bi bile neudobne v vseh pogledih, sandale v stilu japonk, dokler se koža med palcem in drugim prstom ne učvrsti, superge, izdelane iz umetnega materiala, saj se ta nikakor ne more raztezati kot usnje, in superge z ravnim flatforma podplatom, v katerih naj bi bilo poleg pekočega podplata vprašljivo tudi ravnotežje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Isa Foltin & Franziska Krug (@streetstyleshooters)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere)

Pripravila Petra Windschnurer

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Se po karanteni ne znamo več obleči? Odslej nosimo ta prepovedan par, ki je že priljubljen na Instagramu

Priporočamo tudi: Keira Knightley praznuje 36. rojstni dan! To so njeni najlepši stajlingi do sedaj

Najbolj brano