To je trajnostna modna znamka, na katero prisegajo vse zvezdnice. Mi jo obožujemo

Spoznajte blagovno znamko, ki je skupaj z zagovornico trajnosti Sophio Li ustvarila brezčasni dvodelni komplet iz kašmirja.

To je trajnostna modna znamka, na katero prisegajo vse zvezdnice. Mi jo obožujemo - Foto: Profimedia

Pandemija je v zadnjem letu privedla do velikih nakupov trenirk in udobnih oblačil, vendar ta želja po udobju nikakor ne izgine sedaj, ko končno lahko zapuščamo naše domove. Samo vprašajte Gigi Hadid, ki je pred nosila pleten komplet, ko se je sprehajala po Manhattnu s svojo hčerkico Khai in pokazala, kako udobna oblačila nositi tudi v mestu.

Na srečo imajo ta posebna oblačila znamke Public Habit, ki med oboževalce šteje tudi Hailey Bieber in Mirando Kerr, nekaj trajnostnih lastnosti. Dvodelni komplet, ki ga je soustvarila novinarka, režiserka in sodelavka Voguea Sophia Li, je narejen iz sledljivega kašmirja iz Mongolije, ki ima certifikat OEKO-TEX (kar pomeni, da ne vsebuje škodljivih kemikalij) in je ključnega pomena za trajnost oblačil.

"Trajnost je bila ključnega pomena," pojasnjuje Li, ki je vodilna v trajnostnem gibanju. "Želela sem ustvariti komplet, ki ni samo namenjen delu od doma, ampak takšnega, v katerem bi lahko šel tudi ven in se počutil urejenega; da bi lahko šel na sestanek ali ga oblekel med potovanjem. Ne gre samo za pandemične čase, ampak tudi za pozneje; slogi, ki bi trajali dlje od sezone."

Razumevanje dobavne verige, vključno s tem, iz kje točno izvira kašmir in kje so oblačila narejena, je bilo bistvenega pomena. "Dobavitelj kašmirja ima najvišjo oceno, ki jo lahko dobite, dlako češejo namesto strižejo, kar je boljše za živali," pravi Li in dodaja, da je tovarno v Ningbu na Kitajskem Public Habit izbral zaradi njihovih visokih okoljskih in socialnih standardov.

Da bi zagotovili, da ne prispevajo k velikemu problemu z modnimi odpadki, Public Habit nima inventarja, temveč deluje po modelu po naročilu. Kupci bodo morali počakati tri do štiri tedne, da bo komplet izdelan, preden bo prispel na njihov prag, v skladu s filozofijo počasne mode znamke.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kendall Jenner je nosila popoln pomladni stajling, ki ga boste želeli posnemati

Priporočamo tudi: Dobitna barva kombinacija tega poletja, ki vas bo v hipu osvojila

Najbolj brano