Pozabite na široke kavbojke, prihaja trend kavbojk s tem detajlom, ki ga bomo kmalu videli povsod

Od zavihanih hlač Meghan Markle in Jennifer Lopez do modnega trenda kavbojk z že vključenimi zavihki.

Pozabite na široke kavbojke, prihaja trend kavbojk s tem detajlom, ki ga bomo kmalu videli povsod - Foto: Profimedia

Kavbojke z zavihki, najnovejši trend džinsa za ležeren videz

Zaradi tega trenda vam ni treba več obrobljati hlač. Videli smo že, da je moda ponovno uvedla detajl polne dolžine, tj. oblačila polne dolžine, ki se prepognejo čez stopalo, vendar dobro vemo, da je ta izbira stila izrazito nepraktična. Kakšna je torej rešitev? Izberite kavbojke z zavihki. 

To oblačilo vam bo omogočilo, da tkanina ostane nedotaknjena: brez gub, razmočenega džinsa ali raztrganih robov, temveč z brezhibno padajočim modelom. Ali ni to namen, ko ročno izdelujete zavihke?! Meghan Markle, Jennifer Lopez in Bella Hadid, ki so pred kratkim nosile obleke z zavihanimi kavbojkami, to dobro vedo: tako so opozorile na svoja stopala in s tem na svoje čevlje, ena s Chanelovimi balerinkami, druga z nude sandali, zadnja pa z adidasovimi supergami.

Ta praktična poteza zahteva nekaj trikov za popolno izvedbo, da bi se izognili neprijetnim gubam in asimetričnim robovom. Da bi si olajšali življenje, so oblikovalci na modno pisto začeli prinašati kavbojke s predhodno izdelanimi zavihki: preprost, praktičen in funkcionalen detajl, ki zdaj zaznamuje trende pri džinsu. 

Očitno je obleka s tem oblačilom idealna za sredino sezone, ko lahko nenadoma izbruhne nevihta, vendar so tudi takšni - kot Leonie Hanne -, ki so se odločili, da ga spremenijo v modno podrobnost in se natančno poigrajo s kontrastom materiala: zavihki kavbojk so lahko raztrgani ali v drugi barvi, kar ustvari nepričakovan kontrast. 

Osredotočite se na čevlje

Stajling s kavbojkami z zavihki pritegne pogled prav tam, kjer je rob: čevlji so neizogibno postavljeni v ospredje, zdi se, da ta podrobnost usmerja pogled. Zato izbira modela ne more (in ne sme) biti drugotnega pomena.

Če nekatere zvezdnice izkoristijo priložnost da pokažejo zelo visoke pete, barvne čevlje in superge, so tudi takšne, ki to modno domislico raje uporabijo za poudarjanje drugega modnega dodatka. Takšna je Hailey Bieber, ki je izbrala zavihane vrečaste kavbojke, v katerih so bile vidne bele nogavice in čevlji Dr. Martens. Če pa imate raje bolj sproščen videz, džins oblečite z robustnimi mokasini.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Sorodna duša ali duša dvojčica: kako ju lahko prepoznate?

Priporočamo tudi: Monaška princesa Charlène žarela med zadnjim javnim nastopom v čudoviti srajčni obleki iz džinsa

Najbolj brano