Pozabite na rdeče hlačne nogavice, to je najbolj modna barva ta hip: Skromne, a ne dolgočasne nogavice so elegantna podrobnost šik stajlingov

12. 2. 2024
Pozabite na rdeče hlačne nogavice, to je najbolj modna barva ta hip: Skromne, a ne  dolgočasne nogavice so elegantna podrobnost šik stajlingov (foto: Profimedia)
Profimedia

Sive nogavice, malce tiho razkošje, malce preppy, so trenutno modni dodatek.

Siva, nekdanja klasična barva, še nikoli ni bila tako kul in se je uradno uveljavila kot odločilna barva za jesen in zimo 2023/2024, tako da so najbolj trendovske obleke sezone poimenovali z neologizmom "groufit", tj. sive obleke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara (@lara_bsmnn)

Siva barva je v oblačila vstopila postopoma. Najprej se je pojavila na puloverjih v svoji najbolj trezni, a ne dolgočasni različici. Nato sta Miu Miu in Courrèges reinterpretirala klasično sivo jopico, osnovni kos športne garderobe, in jo spremenila v oblačilo ne le za vsakodnevno, temveč celo za večerno nošenje. Ta barva je zrasla tudi zaradi estetike, ki zdaj pesti TikTok: "librariore", ki se nanaša na stereotipe, ustvarjene okoli poklica knjižničarja, ali na željo, da bi se oblačili kot Gisele Bündchen v filmu Hudičevka v Pradi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara (@lara_bsmnn)

Siva kot izraz tihega razkošja

Uspeh sive barve je v veliki meri povezan tudi z vzponom tihega luksuza in vse večjim nagnjenjem k osnovnim, minimalističnim oblačilom namesto k bolj ekstravagantnim, pretirano okrašenim in ekscentričnim vzorcem. Mešanica starega in novega je zmagovalna formula in tisto, kar je nekoč veljalo za nerodno in čudaško ali celo nemoderno, se je zdaj uveljavilo kot zaželen dosežek generacije Z, ki zaznamuje njihova oblačila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara (@lara_bsmnn)

Najnovejši predmet poželenja modnih poznavalcev so sive, neprosojne nogavice v srednjem odtenku, niti pretemne, da bi jih zamenjali s črno, niti presvetle pudraste. Švedski supermodel Elsa Hosk jih je kombinirala s črtastim krilom in blazerjem z maksi rameni ter sivim puloverjem, s čimer je ustvarila popolno barvno paleto najbolj stroge in prefinjene elegance, ki jo je dopolnila s klasičnimi črnimi čevlji.

Katalonska stilistka in oblikovalka Blanca Mirò kombinira neprozorne sive nogavice z balonasto mini obleko, ki jo nosi s čevlji na vezalke. Nepričakovan detajl, ki premakne enotnost videza, so zelene rebraste volnene nogavice za naključno eleganten slog.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blanca Miró Scrimieri (@blancamiro)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hannah Whiting | Minimal Street Style (@imhannahwhiting)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Nevsiljiva kombinacija Brigitte Macron ob boku kraljevih dam: Pariški šik je vnesla v preprosto enobarvno kombinacijo

Priporočamo tudi: Kraljica Letizia s tem stajlingom pokazala, zakaj je kamelja barva še vedno sinonim za luksuzno kraljevo modo, čeprav nekateri trdijo, da je dolgočasna

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan