Pozabite na obleke z izrezi, to je še bolj seksi trend letošnjega poletja, ki smo ga oboževali pred 20 leti

Ta vrsta mrežaste tkanine se je pojavila na sceni in ustvarila nov koncept silhuete: bolj zanimivo, bolj osvežujoče, bolj čutno. Ribiška palica je modni trend, ki bo velik poleti 2022.

Pozabite na obleke z izrezi, to je še bolj seksi trend letošnjega poletja, ki smo ga oboževali pred 20 leti - Foto: Instagram

Verjetno smo v enem najboljših obdobij za uveljavitev novega pogleda na to, kaj je seksi. Trendi in tokovi, kot so Y2K, vrnitev mini kril (skoraj mikro, ki so prevladovala v predlogu Miu Miu SS 2022), večerni slogi, kot so hiper tesni kombinezoni in izjemno globoki izrezi v predlogu Saint Laurenta, ter na splošno tiste silhuete, ki spodbujajo čutno perspektivo pri oblačenju in razkazovanju oblik telesa, so nedvomni estetski znaki, da industrija zagovarja opolnomočeno in samozavestno žensko, ki se oblači zase. Koncept se kaže tudi v drugih, bolj subtilnih in prikritih načinih razkrivanja kože, od polprozornih tkanin in silhuet, zmanjšanih na minimum, do izrezov, ki so praktično na vsem, pri čemer je treba posebej omeniti mega sugestivne obleke z izrezi pod prsmi ali na obeh straneh trebuha. In tu moramo neizogibno spregovoriti o mreži, trendu, ki je v kontekstu, v katerem se zdi, da oblikovalci sledijo toku oceanskega morja, z vso močjo ponudil veliko bolj osvežujočo silhueto, kot nalašč za počitnice in dneve na plaži: skrb za zdravje morij in oceanov se na modni pisti pojavlja v obliki mrež, ki posnemajo ribiške mreže, vdirajo v vse vrste oblačil in dodatkov ter hkrati omogočajo prepoznavnost obrtniškega dela ribičev na naših obalah.

Chloe pomlad in poletje 2022

Ribiška mreža: kultni dodatki

Mrežaste torbice so začele svojo pot lani, njihova estetika pa je še danes v polni veljavi s Pradino mrežasto torbico, koketno bombažno torbico iz  satena, prekrito z zelo razkrivajočo črno mrežo, zaradi česar je ena najbolj zaželenih torbic te sezone. Tudi čevlji in superge, kot so pete s kvadratnim zakljuškom znamke Bottega Veneta ali superge znamke Dolce & Gabbana, so prežeti s tem trendom in določajo kose, ki obljubljajo, da bodo to poletje najbolj kul.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by new Bottega Veneta (@newbottega)

Mrežaste tkanine, ki razkrivajo kožo

Podobno so modne brvi SS22 poleg dodatkov že jasno pokazale, da bodo to poletje mrežaste tkanine in ribiške mreže konkurirale še enemu velikanu, kvačkanju, ki ustvarja nadvse zanimive reliefne kompozicije. 

Chloe pomlad in poletje 2022

Ganni pomlad in poletje 2022

Kaj je treba upoštevati? Naivni duh barvitih oblek Celie B, oda lokalni madagaskarski obrti in morski biotski raznovrstnosti Chloéja, raznobarvne mreže, ki v obliki maksi oblek ovijejo telo in se nosijo s košaricami, okrašenimi s školjkami, čudovita prosojna eleganca Chanelovih oblačil za na plažo ali polo majice in tunike, ki brez kakršne koli zakritosti razkazujejo bikini torzo Supriye Lele. 

Supriya Lele pomlad in poletje 2022

Chanel pomlad in poletje 2022

V istem vrstnem redu so si sledili čutnost zgornjih delov oblačil Jacquemus, mini obleke iz recikliranih plastičnih trakov in svetlečih obrob JW Anderson, maksi obleke, ki so bile nadgrajene z bluzami z napihnjenimi rokavi Ganni, ali črne mrežaste nogavice na oblekah Marquesa' Almeida.

Supriya Lele pomlad in poletje 2022

Jacquemus pomlad in poletje 2022

In z modne brvi na ulico. Zdaj je mogoče videti trend mrežaste tkanine v številnih oblačilih in modnih dodatkih, ki se lahko enakovredno kosajo z najbolj razvpitimi modnimi trendi v industriji. Če je videz na modni brvi minimalističen, privzdignjen in osvežujoč, v resničnem življenju podoba ni daleč od tega. Zgornji deli oblačil, pokrivala in obleke so navdih za oblačila z mrežo, ki imajo hladno in rahlo seksi patino, ko gre za oblikovanje videza za plažo ali bazen.

Fotografije: Instagram/@tamara, Profimedia

Preberite še: Teh 6 kosov vas bo uvrstilo na listo najbolje oblečenih tega poletja: Osvežite svojo garderobo z nakupovanjem ključnih kosov

Priporočamo tudi: Škornji za poletje? Tako jih nosi Dua Lipa

Najbolj brano