Pozabite na čipko, letošnjo pomlad in poletje ga bo zamenjal ta trend

Kako nositi ta trend, ne da bi se počutili goli ali kot da ste se oblekli v babičini omari.

Pozabite na čipko, letošnjo pomlad in poletje ga bo zamenjal ta trend - Foto: Profimedia

Ob stalnem vzponu nostalgične mode so del enačbe tudi "goli" trendi, od izrezov, ki razkrivajo kožo, do oprijetih silhuet. In seveda do skrajno visokih robov in izjemno nizkih pasov, kot je viralno mini krilo Miu Miu. Spomladi in poleti so na vrsti kvačkane obleke, ki so izrazito občutljive in ročno izdelane. Kljub razkrivajoči naravi pletenega videza pa obstajajo resnično nosljivi načini, kako jih nositi, ne da bi se počutili preveč gole.

V tej sezoni gre predvsem za to, da z drzno in samozavestno modo sprejemamo občutek pobega. Letos si želimo izstopajočih potiskov, barv in luksuznih tkanin, pri čemer opažamo željo po kosih, ki se zdijo ročno izdelani, dragoceni, a vsakdanji. Tu je v ospredju kvačkanje. To se pojavlja že nekaj sezon. Spomnimo se na vseprisotne torbice z logotipom Prada, tkane iz rafije, lansko pomlad ali na živahne pete z odprtim tkanjem znamke Bottega Veneta. Zdaj oblikovalci ta trend sprejemajo z bolj dobesednim, celo nostalgičnim pogledom.

Jonathan Simkhai pomlad in poletje 2022

Chloe pomlad in poletje 2022

Poleg nostalgije kvačkanje povezujemo z umetniško-obrtniškimi slogi, ki so jih ročno pletle babice z manj kot sodobno estetiko. Za leto 2022 pa so ga številni oblikovalci prilagodili tako, da je tanko, mehko in veliko bolj nosljivo.

Altuzarra pomlad in poletje 2022

Za pomlad/poletje 2022 kot vodilno kolekcijo v kvačkanju izpostavljamo modele Gabriele Hearst za Chloé. Ta zagovarja ta trend s podpiranjem dediščine, obrtniških kosov, ki jih proizvajajo neprofitne organizacije po vsem svetu. Rezultat je kapsula z izdelki "Chloe Craft", ki se osredotoča na kvačkane pletenine, vezenine iz školjk in ročno tkane torbice. Tudi Ulla Johnson, Altuzarra, Jonathan Simkhai in Andersson Bell so med nekaterimi najboljšimi kolekcijami za sezonsko kvačkanje, za zaključek pa še torba Point Small Crochet Top-Handle Bag znamke Bottega Veneta in večbarvna kvačkana torba znamke Valentino.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andersson Bell (@anderssonbell)

Čeprav ima nostalgija pri kvačkanju leta 2022 veliko vlogo, je ta videz trajen in vreden naložbe, hkrati pa ga je mogoče nositi vsak dan, ne le na počitnicah. Predlagamo, da kvačkane kose plastite s kroji, kot so platneni suknjič ali hlače, ali da pletene kose ločite s sproščenim džinsom in sandali, če so bolj ležerni. Če je trend, kot je kvačkanje, prisoten že od poznih 60. let prejšnjega stoletja, bo vedno ostal hit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by P E T I T K O U R A J (@petitkouraj)

Ključne kvačkane kose sezone izpostavljamo obleke, tope in torbe, trend pa je lahko tako drzen, kot si ga želite. Na primer pletenina na obleki s cvetličnim potiskom ali ujemajoča se majica in mini krilo za videz od glave do peta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alejandra Alonso Rojas (@alejandraalonsorojas)

Kvačkalna manija šele začenja, zlasti ko govorimo o trendu na družbenih omrežjih. S sezono festivalom trend pridobiva na moči, samo počakajte še na čas počitnic. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LISA SAYS GAH (@lisasaysgah)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sea (@seanewyork)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chloé (@chloe)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sea (@seanewyork)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najboljšo blond barvo na sivih laseh nosi legendarna igralka Christine Baranski

Priporočamo tudi: Pozabite na romantične obleke, letošnjemu poletju bo vladala ta obleka, ki jo obožujejo vse ženske

Najbolj brano