Pozabite črne hlače in kamelji plašč, to je 8 modnih kosov, ki bi jih morala imeti vsaka ženska nad 55 let

Če želite brezčasen slog, morate v 50. letih imeti teh 8 modnih kosov.

Pozabite črne hlače in kamelji plašč, to je 8 modnih kosov, ki bi jih morala imeti vsaka ženska nad 55 let - Foto: Profimedia

Preden začnemo z modnim vodnikom za ženske v 50. letih, želimo poudariti: V svojih 50-ih lahko nosite popolnoma vse, kar ste nosili v kateri koli drugi starosti. Vse, zaradi česar se počutite dobro, vse, kar mislite, da vam ustreza, in vse, kar je v skladu z vašo osebnostjo. To je pravilo številka ena in kdor vam poskuša vsiliti kakšno drugo pravilo, tako imenovano primerna in neprimerna oblačila - naj vas ne moti.

Ob upoštevanju, da imamo v 50. letih bistveno več znanja in izkušenj kot v 20-ih, je res, da je to čas, ko je lažje kot kdajkoli prej prepoznati kratkoročne trende, slabo kakovost ali pomanjkanje sloga. Zato se zanašamo na osnovne kose, ki trajajo večno, tako glede kakovosti in ustreznosti, in jih je mogoče kombinirati na različne načine, ob različnih priložnostih. Ne glede na to, ali je vaš stil maksimalističen ali minimalističen, ekscentričen ali eleganten, so nekateri kosi osnova vsega.

Ne spreglejte:

Od klasičnih kavbojk, puloverjev iz kašmirja do usnjenih plaščev - to je 8 kosov, ki jih morate imeti v svojih 50. letih.

1. Dobre kavbojke

V svojo garderobo vključite par kavbojk na zvone, ki vas bodo povezali z najlepšimi spomini iz mladosti (ker je ta trend eden tistih cikličnih, ki smo jih nosili že davno in jih bomo vedno nosili).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janet Gunn (@janetgunngratefulgardenia)

2. Pulover iz kašmirja

Nič ne ustvarja občutka udobja, ampak tudi razkošja kot kašmir. Prevelik pulover bo eden najbolj nošenih kosov v vaši garderobi. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE GLOW GIRL✨ (@melissameyers)

3. Ravni čevlji

To ni tesno povezano z vašo starostjo, ampak s starostjo na splošno - saj se že v poznih dvajsetih zavedamo, da je udobje na prvem mestu. Ravni čevlji še nikoli niso bili bolj trendovski - od sandalov, superg, natikačec, mokasinov in škornjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle)

4. Bela srajca

A ne tista pisarniška, stroga, ampak elegantna srajca z nenavadnim krojem. Nosite jo po svoje - s širokimi hlačami ali barvnim krilom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle)

5. Dolga črna obleka

Za vse priložnosti - z ravnimi čevlji za delo in mesto ter s petami za svečane večerje. Dopolnite jo z nenavadnimi detajli, ki ji bodo dali urbani ton.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle)

6. Usnjen plašč

Če je nekaj brezčasnega, potem je to usnje. Usnjeni plašč je eden tistih kosov, ki jih podedujemo po materah in pustimo hčerkam. Njegov močan in učinkovit videz bo vsako obleko dvignil na višjo raven, v 21. stoletju pa se nosi z vsem - tudi z najbolj romantičnimi slogi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

7. Črte

Vedno elegantne, vedno prefinjene, vedno klasične črte so letos v ospredju bolj kot kdaj koli prej, čeprav nikoli niso odšle z naših polic.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

8. Barve

Če ste mislili, da je preveč klasike in da so na vrsti obleke, bluze in hlače, ste se zmotili. Spomnimo vas, da so barve za vse čase in za vsa leta - pokažite svoj mladi duh in zablestite v vsej njihovi pristnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 5 barv las, ki se najbolje podajo ženskam s tankimi lasmi, in 5 barv, ki se jim morate izogniti

Priporočamo tudi: Nova serija Seks v mestu prihaja prej, kot si misli! Oglejte si nov napovednik z razkritim datumom

Najbolj brano