Kljubovanje trendom: Ustvarite svoj slog s 4 anti-trendi te sezone

7. 3. 2024
Kljubovanje trendom: Ustvarite svoj slog s 4 anti-trendi te sezone (foto: Profimedia)
Profimedia

Aktualnih modnih trendov smo se že naveličali, zato smo se odločili, da se obrnemo na dobro staro klasiko, brez katere si preprosto ne moremo predstavljati svoje garderobe. 

Začetek leta 2024 je prinesel že kar nekaj trendov – vzpon "mafijskega stila", trenda "Birkin mama"... Trendi se kar naenkrat premikajo hitreje kot kadarkoli prej, vse težje pa je zgraditi lasten stil, saj smo nenehno pod pritiskom, da ne zamudimo trenda, ki je trenutno v središču družbenih omrežij.

So pa takšni, ki so tako uveljavljeni, da jih ne moremo šteti za trende, so pa nepogrešljiv del garderobe. Poleg močnih trendov se zdaj imenujejo tudi antitrendi – vzemimo za primer preveliko srajco, bež dežni plašč ali popolno krojene hlače, ki se podajo k skoraj vsakemu videz. Vsi smo tako zelo odvisni od teh zanesljivih modnih osnov, da jim velikokrat ne pripisujemo dovolj pomena in zato smo za vas pripravili seznam vseh antitrendov, ki prinašajo nujno osvežitev v svetu, kjer se nova estetika oz. trend vlada vsak dan. Dobra novica je, da verjetno večino teh kosov že imate v svoji omari.

Dolge jakne in plašči

Plašči in jakne imajo vsako sezono nove trendovske različice, a tisti, ki segajo skoraj do tal, so na seznamu večnih. Kaj nosite pod njimi, ni tako pomembno, saj ta ekspresivni kos oblačila predstavlja celoten stajling, zato je pomembno, da najdete plašč ali jakno, ki vam bo pristajala vsako sezono.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATIE PEAKE (@_katiepeake)

Dokolenke

Čeprav so jih letos omenjali kot sezonski trend, dokolenke v kombinaciji z mokasini, balerinkami ali sandali zdaj prehajajo v domeno stalno prisotnih načinov oblačenja. Ta preprost stilski trik je tako praktičen kot tudi estetsko prijeten, saj nam daje možnost, da na zimske dni nosimo svoje najljubše sandale s peto. Ta dodatek daje pridih prefinjenosti in poudarja, da je zakrivanje lahko prav tako elegantno kot razkrivanje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda ☁️✨ (@linda.sza)

Modni kosi v bordo barvi

Bordo odtenek se lahko kosa s klasičnim črnim odtenkom v svetu mode. Čeprav je trenutno popularna, predstavlja veliko več kot le trend, z njo pa bo vsaka kombinacija videti veliko dražja, kot v resnici je. Tako lahko na primer klasična torbica v bordo odtenku poljubno prevzame mesto klasike v garderobi, ki vas bo spremljala skozi različne modne sezone, ne da bi pri tem izgubila svojo privlačnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by María Valdés (@marvaldel)

Osnovni kosi

Nikoli ne boste zgrešili s kosi, kot je navadna bela majica ali mornarsko modri denim. To je moč skrbno izdelanih kapsulnih kosov, ki jih nosimo ne glede na sezono, v kateri smo. So zadnja stvar, ki jo odstranimo, ko pospravljamo svoje omare, in zato smo vedno naklonjeni vlaganju v gradnjo osnov, ki omogočajo osrednji del vsake dobre obleke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lara (@lara_bsmnn)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Psihiater opozarja na stanje princese Kate Middleton: Ena stvar je ključna in zadeva njeno duševno stanje

Priporočamo tudi: Hudičevka v Pradi bi močno prikimala: Najbolj unikatna obleka večera igralk nad 70. let na podelitvi BAFT tudi uradno tista od Meryl Streep