Če boste upoštevali te nasvete, z nakupom kavbojk ne boste nikoli zgrešili

Ko gre za kavbojke, ena velikost zagotovo ne ustreza vsem.

Če boste upoštevali te nasvete, z nakupom kavbojk ne boste nikoli zgrešili - Foto: Profimedia

Nakup kavbojk prek spleta je precej podoben obračunu davčne napovedi - med tem je zelo stresno, po njem pa izjemno zadovoljivo. To je seveda, če je izid uspešen. Razlog, da tako pogosto ni, je, da so kavbojke tisti kos oblačila, ki se vam mora resnično popolnoma pristajati. Torej, kje sploh začeti? Pripravili smo vam nekaj nasvetov, ki vas bodo vodili k pravi izbiri. Ne kupujte, preden jih preberete...

1. Ne zanašajte se na eno velikost

Ne držite se natančno ene velikosti. Pri vseh velikostih, džinsk ali kaj drugega, je pomembno, da se ne drižite ene velikosti. Včasih se vam pri različnih znamkah lahko prilegajo različne velikosti. Preprosto kupite tisto, kar se vam zdi primerno za vas. Velikosti oblačil so pri tazličnih znamkah lahko zavajajoče! 

2. V vseh trgovinah ne boste mogli kupiti enake velikosti kavbojk

Tudi znotraj ene blagovne znamke se kavbojke lahko drugače prilegajo. Ne glede na blagovno znamko ali slog, se vsak par kavbojk zaradi izdelave in oblike prilega drugače. Edini način, da resnično razumete, kako se prilegajo kavbojke, ne da bi jih preizkusili, je, da izmerite obseg vašega pasu, bokov in višine. S temi meritvami lahko izberete velikost, ki ustreza ohlapnemu ali oprijetemu, visokemu ali nizkemu pasu, kratkim ali dolgim hlačnicam.

Priporočamo tudi, da ste pozorni na izdelavo. Če je kos narejen iz 100 % bombaža, bo imel bolj togo teksturo. Če ima kos druge sestavine poleg bombaža, bo imel nekaj raztezanja in bo bolj prizanesljiv z velikostjo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

3. Ne pozabite na raztegljivost

Pomembno je, da se spomnite na raztegljivost kavbojk. Večina običajnih blagovnih znamk kavbojk ima malo raztezanja po začetni obrabi. To pomeni, da če se kavbojke ob prvem preizkusu zdi malo velike, se bodo s časom samo še bolj raztegnile. To se razlikuje od raztegljivega džinsa, kjer se bombaž zmeša z nekaj raztezne vsebine (kot je elastan), tako da se kavbojke zlahka prilepijo na vaše telo. In čeprav s tem ni nič narobe, je pomembno vedeti, da raztegljiv džins ne bi smel biti vaša prva izbira, če vas skrbi velikost. Nekoliko togosti daje hlačam določeno strukturo in pogosto pomeni, da je džins bolj obstojen. 

4. Pozorno poglejte, kakšno velikost nosi model

Bodite pozorni na velikost modela. Pazite na višino modela in se prepričajte, da ne dobite kavbojk, ki so prekratke ali predolge. 

5. Poiščite odličnega lokalnega krojača ali šiviljo

Morda tega niste vajeni, saj oblačil raje ne kupite, če se vam ne prilegajo popolnoma. Toda če najdete zanesljivega krojača ali šiviljo, bo rešilo vse vrste vaših težav z garderobo. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kate Middleton nima več kratke pričeske. Njeni lasje že več let niso bili tako dolgi

Priporočamo tudi: To so famozne najlonke, ki jih na Instagramu nosijo vsi

Najbolj brano