5 šik modelov jaken za prehodno obdobje: Poiščite nov najljubši stil, ki ga boste iz pisarne v na večerni koktajl

3. 4. 2024
5 šik modelov jaken za prehodno obdobje: Poiščite nov najljubši stil, ki ga boste iz pisarne v na večerni koktajl (foto: Profimedia)
Profimedia

Preverite, katerih je 5 trendovskih modelov jaken za prehodno sezono.

Zadnji marčevski dnevi so nam prinesli (nepričakovano) sončne in občutno toplejše dni, v katerih je bilo čutiti celo kanček pomladi in vsega, kar prinaša ta veseli letni čas. Ta temperaturni obrat je mnoge med nami spodbudil, da smo prvič v letu 2024 v zgodnjih jutranjih urah zapustili hišo brez najljubšega zimskega plašča ali jakne.

Po tednih napačno izbranih volnenih kosov v kombinaciji s še debelejšimi plašči za dnevni videz se nam zdi, da je napočil trenutek za sezonsko ureditev garderobe in rotacijo kosov oblačil. Modno uganko začenjamo s trendovskimi modeli jaken in se te naloge lotevamo skrajno resno.

Kateri kosi so še vedno aktualni, katere pa lahko še hranimo na dnu omare? Raziskali smo najnovejše ulične stile modnih vplivnic, da bi dobili smernice za nakup (ali ponovno nošenje) prehodnih jaken. Spodaj smo izbrali pet modernih modelov jaken za prehodno sezono. G

Motoristična jakna

Zdi se, da je motoristična jakna pred kratkim doživela preobrazbo. Težkih zaponk in žepov ni več, namesto tega imamo elegantnejšo različico ikonične usnjene jakne.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liv Madeline (@_livmadeline)

Minimalistična bomber jakna

Prebrskajte novo kolekcijo v vaših najljubših trgovinah in zagotovo boste opazili razkošno ponudbo bomber jaken. Tako kot usnjena jakna je tudi bomber dvignjen na novo raven z zmanjšanjem podrobnosti. Pričakujte, da boste to sezono videli veliko jaken v nevtralnih tonih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Turkington (@kimturkington_)

Jakna iz tvida

Bukle jakna je za nas vrhunec sodobnega poslovnega stila. Za tiste, ki želite izgledati bogato, prefinjeno ali brezhibno urejeno (ali kar vse našteto), ima bukle jakna zagotovo svoje mesto v omari. Če iščete kos, ki ga lahko nosite v službo, na večerjo ali izven službe, je tvid vreden greha.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARILYN (@nlmarilyn)

Karirasta jakna

Noben pregled trendov ni popoln brez novega vzorca in leto 2024 nam prinaša obilico karirastega, pa naj gre za gingham, pepito ali karo. In čeprav spomladansko cvetje morda ni prelomno, se karirasto nošenje izven jesensko-zimske sezone zdi precej sveže.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily (@emswells)

Skrajšana trenč jakna

Čeprav tradicionalni trenč ne bo nikoli šel iz mode, nam leto 2024 prinaša poletno možnost: skrajšan trenč. Bodimo iskreni, nekatere obleke ne potrebujejo prevelikega suknjiča, da bi izgledale najbolje, odrezan trenč plašč pa je ravnovesje med razkošjem in trendom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borislava Sekova (@borislavasekova)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: "Morilca holesterola": 2 živili, ki najhitreje znižujeta holesterol. Jejte ju vsak dan in očistite maščobo iz krvi

Priporočamo tudi: Na vidiku dolgo pričakovana menjava generacije: Kaj se dogaja s kreativnim vodstvom ikoničnih modnih znamk?