To je TOP barva leta 2019 (+ kako jo dodati v vašo garderobo)

Kako jo boste kombinirali?

Moda, 22. 12. 2018
To je TOP barva leta 2019 (+ kako jo dodati v vašo garderobo) - Foto: Profimedia

Decembra nam barvni strokovnjaki pri podjetju Pantone povedo, kateri odtenek bo obarval prihajajoče leto (dobesedno). Letos je bila to ultra violičasta, lansko leto zelenkasta. 

Leto 2019 bo zmagovalna barva koralna (bolj natančno: Living Coral).

Gre za odtenek Pantone 16-1546. Je topla, breskvasta oranžna z živahnim zlatim podtonom. Polna je življenja in mladosti. To je tudi barva nekaterih morskih vretenčarjev, ki ta odtenek dobijo po zalslugi majhne alge, ki živi na njihovi povrhnjici.

Pri Pantonu so povedali, da so barvo izbrali bolj v namen poudarjanja, še posebej, kar se tiče bivalnih prostorov. Včasih že nekaj barve naredi opazno razliko. Zanimivo je, da četudi je koralna zelo živa in močna barva, postaja tako priljubljena, da si je ljudje ne bojijo uporabiti tudi v večjih količinah. Z njo bi lahko prebarvali celo steno v eni sobi. Še posebno dobro lahko deluje na hodniku ali v kopalnici. Noro bi bilo videti tudi kavč v tej barvi. Gre za tako prijetno barvo, da se bi z njo z veseljem obdali v svojem domu.

Kako jo lahko vnesete v svoje življenje?

Če vam je barva všeč, a se ne bi skladala z vašim stanovanjem, lahko z njo poudarite druge vidike svojega življenja. Lahko jo vnesete za zaščitni znak svojega Instagram profila, si z njo pobarvate nohte ali kupite torbico v tej barvi. 

Kako lahko barvo kombinirate?

Če se vam zdi, da je tako samozavestno barvo težko kombinirati, se motite. Tule je nekaj možnih kombinacij, ki se odlično dopolnjujejo.

Dodajte jo v svojo garderobo 

Manekenka Gigi Hadid je it barvo leta 2019 osvojila že nekaj dni po naznanitvi. Vanjo se je odela od glave do pet, si upate to storiti tudi vi? 

No, za začtek lahko v svoje outfite vnesete le kakšen kos v tej barvi. Poiskali smo nekaj dostopnih idej.

1. Nahrbtnik

Zara, cena: 25,95 evrov

2. Pleten pulover 

Mango, cena: 25,99 evrov

3. Šminka

Bobbi Brown, cena: 33,99 evrov

Fotografije: Unsplash.com, Pantone, promocijski material Mango, Zara, Asos

Preberi še: To so 3 preprosti lepotni triki, ki vas bodo v trenutku pomladili!

Priporočamo tudi: Obleka Ane Klašnja je popolna izbira za novoletno zabavo (+ 7 čudovitih različic)

Najbolj brano