Te 3 slovenske oblikovalke se letos predstavljajo na Ethical Fashion Showu v Berlinu

Letos se z nastopom v Berlinu v okviru svetovnega gibanja trajnostne mode predstavljajo tudi tri slovenske znamke, in sicer Mila.Vert (Tina Logar Bauchmüller), Things I Miss (Tina Princ) in Movinun (Maša Černovšek Logar).

Moda, 19. 6. 2017
Te 3 slovenske oblikovalke se letos predstavljajo na Ethical Fashion Showu v Berlinu - Foto: Promocijsko gradivo

V sklopu Berlinskega tedna mode se od 4. do 6. julija namreč odvijata dva modna sejma, 'Greenshowroom' in 'Ethical Fashion show', ki pomenita izjemno izpostavljenost trajnostnih znamk in trajnostne mode medijem in javnosti.

Trajnostna moda pri oblikovanju oblačil sledi načelom, da imajo oblačila čim manj škodljivih in čim več blagodejnih učinkov na okolje in ljudi.

Slovenske oblikovalke, ki delujejo po načelih trajnosti, so izpolnile visoke okoljske in družbene standarde, ki jih zahtevajo organizatorji teh dveh sejmov, in se tako uvrstile med izbrane razstavljalce.

Mila.vert

Berlin resnično postaja prestolnica trajnostne mode, saj se bo dogodek tokrat odvijal že dvanajstič zapovrstjo in število razstavljalcev, obiskovalcev in strokovnega občinstva se veča iz leta v leto, s tem seveda tudi njegova prepoznavnost in teža. Dogodek trajnostno modo približuje ljudem in jo dela dostopnejšo ter s tem privablja kupce in razstavljalce iz vsega sveta.

Na Ethical Fashion Show bo videti kreacije in forme trajnostne urbane-ulične mode, vsakodnevnega stila in ritma življenja. Greenshowrom pa daje poudarek na elagantne linije in stil, ki ga rišejo zgodbe zanimivih, visoko kakovostnih trajnostnih materialov.

Vsaka izmed blagovnih znamk ima svojo zgodbo.

Movinun v svojem oblikovanju združuje pobalinsko estetiko, elegantne oblike in skrbno izdelane detajle. Za ženske in moške.

Movinun

Mila.vert pri svojem oblikovanju stremi k brezčasnim in klasičnim oblačilom ter kosom čistih linij. S skrbno izbranimi detajli jih naredi elegantne ter jih postavi v današnji čas.

Mila.vert

Things I Miss je zgodba fluidnosti v uporabi in nošnji. Raziskovalni ter konceptualni pristop do kreiranja končnih form in tekstur skupaj z inovativni trajnostnimi materiali ponujajo obseg stilov, ki presegajo letne čase, razpoloženja in priložnosti. Divjost z eleganco. Primarnost z unikatnostjo.

Things I Miss

Fotografije: Nika Koležnik, Matic Bajželj in prmocijsko gradivo

Preberite še: Neverjetni lepotni triki Blake Lively, ki jih mora poznati vsaka ženska

Priporočamo tudi: "Ste za zgoraj z ali brez?" (zgodba o odvrženem modrčku)

Najbolj brano