Štirje tedni mode, štiri zgodbe ulične mode

Kako so v modnih prestolnicah ulice že okusile prihajajočo modno jesen in zimo.

Moda, 21. 9. 2015
Štirje tedni mode, štiri zgodbe ulične mode - Foto: Imaxtree

Pravijo, da je New York mesto, ki pozna prava oblačila, oblačila, ki jih lahko nosite vedno in povsod: džins, preveliki voluminozni plašči ter krojaško dodelani suknjiči in hlače s poudarkom na nevtralnih barvah. Prvo in edino pravilo, ki se ga ulice tega mesta niso branile, je veliko s prevelikim. Tako širokim hlačam, še širšim puloverjem ali srajcam povsem brez težav delajo družbo preveliki plašči in presenetljivi modni dražljaji v obliki razigranih modnih dodatkov.

V Milanu so na ulice pripeljali barve, pravzaprav njihove udarne zloženke, ki ob različnih teksturah materialov kar kličejo po pravi italijanski pozornosti.

Pariz bo v prihajajočih modnih mesecih po napovedih z ulice dihal v sofisticiranem ritmu prenovljene ženske elegance. Obvezne visoke pete, lahkotni volumni, ki ne omejujejo čarov ženskega telesa, in v vetru plapolajoči spuščeni lasje so ključ do pariškega stilskega uspeha.

V Londonu pa pravijo, da se bo njihov avantgardni modni pristop tokrat združil s čisto pravimi damskimi manirami. V praksi je to videti tako: nevtralno siva ogrinjala, plašči z velikimi patchwork zloženkami, klasični suknjiči v živih barvah in čisti minimalistični stajlingi.

Občutite prav vse!

Pripravila: Petra Windschnurer

Najbolj brano