Se že pripravljate na poletje? To je 7 trendovskih znamk kopalk, za katere še niste slišali.

Razmišljate o kopalkah, ki bodo zdržale več sezon?

Se že pripravljate na poletje? To je 7 trendovskih znamk kopalk, za katere še niste slišali. - Foto: Profimedia

Nakupu kopalkam se marsikatera izogiba, vseeno pa gre za neizbežno opravilo, ki razpoloženju na našem poletnem oddihu lahko pozitivno pripomore, morda pa tudi škoduje. Recepta za tiste prave kopalke ni. Vsako telo je unikatno, vsaka izmed nas pa perfekcijo v modelu kopalk najde drugje. 

Poglejte si izbor znamk kopalk, ki so hkrati kakovostne, trendovske in ženstvene.

1. Magda Butrym

Magda Butrym, sicer dobro poznana po svoji sodobni viziji o ženski modi, v kreacije kopalk prenaša svojo vizijo o romantiki in novi ženstvenosti. Vse njene kreacije so namenjene svobodnim ženskam, ki se ne želijo postaviti v družbene kalupe, temveč modo na vsakem koraku uporabiti kot sredstvo za navdih in vir moči.

Svoji kolekciji kopalk, ki zajema dvanajst brezčasnih kosov, je dodala svoj ikoničen element rože. Našo pozornost so najbolj pritegnile dvodelne kopalke v beli in črni barvi, ki na prvi pogled poleg izjeme kakovosti izžarevajo ženstvenost, modernost in eleganco. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Magda Butrym (@magdabutrym)

Katere so naše naljubše?

Magda Butrym, cena: 395 evrov in 245 evrov

2. Solid & Striped

Kopalke Solid & Striped prebujajo igrivost, mladost in klic na kalifornijsko obalo. So trajnostne, kar v tem primeru pomeni, da so premišljeno narejene iz recikliranih materialov v etičnih delovnih pogojih - njihova posebnost je predvsem uporaba materiala iz odpadnih ribiških mrež. Prepoznamo jih po "colourblockingu", mehkobi in ženstvenosti krojev.

Našo pozornost so najbolj pritegnile dvodelne črtaste kopalke z eno naramnico v barvni paleti, ki priklicujejo sedemdeseta in spominjajo na sonce.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Solid & Striped (@solidandstriped)


Katere so naše naljubše?

Solid & Striped, cena: 150 evrov

3. Hunza G

Britanska znamka kopalk Hunza G je na popularnosti pridobila zaradi unikatnih materialov in visoke kakovosti. Njihove korenine segajo v osemdeseta leta, takrat značilno visoko izrezane enodelne kopalke pa so stalnica v kolekcijah znamke Hunza G. Prav poigravanje s starim in novim je poleg trajnosti glavno vodilo oblikovalcev teh kopalk. 

Našo pozornost so pritegnile enodelne kopalke v značilnem reliefnem materialu, navdih zanje pa je glavna oblikovalka črpala iz ljubezni do notranjega oblikovanja. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hunza G (@hunza.g)

Katere so naše naljubše?

Hunza G, cena: 145 evrov

4. Mara Hoffman

Mara Hoffman v istoimenski znamki sicer raziskuje razsežnosti ženskih oblačil, svojo vizijo o boljši prihodnosti pa proecira tudi na kopalke. Značilno ustvari unikaten vzorec, barvo ali kontrast, v katerem je na voljo več različnih modelov kopalk, ki poleg estetike zadovoljijo tudi standarde trajnosti. Najpogosteje so kopalke Mare Hoffman narejene iz materialov Econyl in Repreve - Econyl je predelan najlon iz odpadkov, Repreve pa poliester, narejen iz odpadnih plastenk.

Našo pozornost so najbolj pritegnile enodelne kopalke v temno sivi barvi, ki pozornost pritegnejo z izrezanim zgornjim delom in delikatnim pasom, postavo pa poudarijo še z povišanim pasom. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mara Hoffman 🐪 (@marahoffman)

Katere so naše naljubše?

Mara Hoffman, cena: 210 evrov

5. Stay Wild

Stay Wild oblikuje kopalke z večslojnim namenom - ker jih nosimo na morju, mu želijo na svoj način vrniti užitek, ki nam ga daje. S trajnosno proizvodnjo in oblikovanjem z vizijo nam tako ponujajo možnost, da trajnostne navade presemo tudi v nakupovanje kopalk. Poznamo jih po kopalkah z navdihom kulture srfanja, ki so primerne tudi za aktivno gibanje. 

Našo pozornost so pritegnile predvsem dvodelne kopalke v globoko modri, rdeči in beli barvi, kar je brezčasna morska kombinacija, uporabljena na klasičnem modelu kopalk, ki ostanejo trendovske dlje kot eno sezono. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stay Wild® (@staywildswim)

Katere so naše naljubše?

Stay Wild, cena: 160 evrov

6. Triangl

Avstralsko znamko Triangl smo pred leti spoznali kot Instagram senzacijo, danes pa presegajo začeten sloves po "balconette" krojih in neoprenu. Kopalke so poleg fotogeničnosti pridobile tudi na funkcionalnosti, znamka pa si ženske v Triangl kopalkah predstavlja brezskrbe in razigrane na čolnu sredi morja. 

Našo pozornost so ujele različice kopalk z bleščicami v različnih barvah, ki na prvi pogled izgledajo enostavno, zares pa zaživijo, ko ulovijo sončne žarke. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TRIANGL (@triangl)

Katere so naše naljubše?

Triangl, cena: 75 evrov

7. Seafolly

Seafolly pravtako izhaja iz Avstralije, njihove kopalke pa želijo spodbuditi igrivost in svobodo pri ženskah, ki jih nosijo. Radi imajo zgodbe in iskrenost, ki jih izražajo v krojih in dizajnih svojih kopalk, spodbujajo pa tudi trajnost in družbeno odgovornost. Premium cena se povrne v brezkompromisni kakovosti in dolgotrajni obstojnosti materiala ter oblike kopalk, ki so ustvarjene za to, da postanejo vaš poletni prepoznavni znak. 

Našo pozornost so najbolj pritegnile enodelne kopalke v umirjenem, zemeljskem tonu, ki z izrezom na boku poudari ženstvene obline in vnese dinamičnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Seafolly Australia (@seafollyaustralia)

Katere so naše naljubše?

Seafolly, cena: 93 evrov

 

Fotografije: Profimedia, Instagram

Preberite še: To pomlad bomo obleke nosili kot pred dvajsetimi leti s tem nepričakovanim kosom

Priporočamo tudi: Anne Hathaway ima novo pričesko, ki jo boste želeli posnemati
 

Najbolj brano