Stilska kartoteka: Alexa Chung

Britanka s četrtino kitajskimi koreninami je prava mojstrica stila, preposta, a vedno poskrbi za detajle, ki pritegnejo oko. 

Stilska kartoteka: Alexa Chung - Foto: profimedia

Z modo se je spoznala pri 16 letih, ko jo je odkrila ena od priznanih britanskih agencij. Po nekaj letih vloge modela se je Alexa odločila, da dokonča študij na šoli Chelsea College of Art and Design, žal neuspešno

Od takrat se je Alexi začel pospešeno graditi manekenski in voditeljski portfelj, saj ima za seboj sodelovanja s številnimi modnimi hišami: DKNY Jeans, Pepe Jeans London, Lacoste, Superga, Stella McCartney ...

Omembe vredno je tudi njeno sodelovanje z modno hišo Mulberry, saj je z njimi v letu 2009 pomagala pri oblikovanju torbice, ki je postala pravi hit. Razprodali so jo v zelo kratkem času ter jo zaradi velikega uspeha začeli reproducirati v različnih odtenkih.

Poleg tega je Alexa tudi odlična poznavalka trendov in sodeluje pri različnih televizijskih oddajah, kjer obravnavajo modne smernice in gostijo znane oblikovalce. Zaigrala je celo v seriji Opravljivka (Gossip Girl), kjer je 'igrala' samo sebe, skratka, ponudb ji nikoli ne zmanjka. Ne le da se pojavlja na naslovnicah najimenitnejših modnih revij na svetu, z njimi tudi sodeluje. Nad njo so se navdušili tudi pri britanski reviji Vogue, kjer že leta bogati njihovo modno redakcijo.

Leta 2014 je celo napovedala lastno linijo oblačil, mi se je že veselimo!

V galeriji si oglejte nekaj najboljših uličnih in elegantnih Alexinih kombinacij ter se prepričajte tudi sami. 

Najbolj brano