Moj stil, moja pravila: Alma Kochavy, soustanoviteljica kulinarične tržnice Odprta kuhna

"Zakaj bi bili kopija nekoga, ki niste vi?"

Moj stil, moja pravila: Alma Kochavy, soustanoviteljica kulinarične tržnice Odprta kuhna - Foto: Osebni arhiv

Kako bi opisali svoj stil?

Moj stil se zelo spreminja. Vsakodnevno je prilagojen predvsem mojemu počutju in obveznostim, ki me čakajo. Če je moj dan obsojen na sedenje za računalnikom, se lahko v pisarni pojavim tudi v trenirki. Če imam kakšne pomembne sestanke ali pa sem del kakega protokola, zelo rada smuknem v staro dobro klasiko - "suit" (hlačni kostim). Z leti opažam, da precej manj nosim barve in imam rada bolj minimalistične kose.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alma Kochavy (@alma_kochavy)

Trend letošnje sezone, ki vam je še posebej pri srcu?

Iskreno povedano, trendov ne spremljam in nimam pojma kaj je letos "in". Sem tip človeka, ki zazna trende bolj na ulici. Začnem se spraševati npr. "zakaj za boga so vse ženske v nekih pajkicah do kolen?!" in potem od kolegic izvem, da je to zdaj hit. S trendi sem popolnoma neobremenjena. Sem bolj pristaš večnih kosov, retro mode, klasike in podpore lokalnim oblikovalcem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alma Kochavy (@alma_kochavy)

Modni navdih iz preteklosti, ki vas navdihuje ta hip?

Klasike so mi od vedno všeč. Če bi bila moja kariera drugačna, bi bil na primer hlačni kostim moja stalna oprava. Retro moda mi je veliko bolj blizu kot sodobni trendi.

To ni zame … Česa nikoli ne bi oblekli?

Oblekla sem že vse živo. V manekenskih časih tudi marsikaj, kar ni bilo oblačilo :). Za nič ne bom rekla nikoli, ker me bo čez nekaj let morda ravno to preganjalo. Lahko pa rečem, da ne bi oblekla nečesa, v čemer bi mi bilo neprijetno ali neudobno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alma Kochavy (@alma_kochavy)

Stilska ikona, ki vam je blizu?

Težko rečem... Všeč so mi močne, karizmatične ženske. Všeč so mi nasmejane in zadovoljne ženske. Všeč mi je odprtost in odkritost. Takim ženskam vse pristoji in take so zame najlepše.

Kaj za vas pomeni imeti dober stil …

Ko nekaj nosiš in si v tem zadovoljen, lahko je karkoli in kakršnokoli. Ko se v svojem telesu in opravi dobro počutiš, se to vidi in čuti. Kaj ti pomaga brendirana torbica, hudi čevlji in ne vem kaj še vse, če to nosiš samo zato, ker to "furajo" tvoje prijateljice ali Instagram. Potemtakem si le obešalnik, si po vplivom drugih in ne sebe, si kopija nečesa, kar nisi ti. Bodi ti, to je najbolj kul!

Pripravila Petra Windschnurer

Fotografije: Osebni arhiv

Preberite še: Moj stil, moja pravila: Goga Štiftar, lastnica Trgovine s konceptom Pentlja

Priporočamo tudi: Moj stil, moja pravila: Ursula Gawish

Najbolj brano