Serije in filmi, ki bodo navdušili vse ljubitelje mode

Modni oblikovalci s svojim ustvarjanjem narekujejo modne trende ter hkrati navdihujejo posameznike po vsem svetu, vključno z ustvarjalci filmov in serij. Verjetno sta nam vsem najbolj v spominu ostala film Hudičevka v Pradi, v katerem je blestela vsestranska Meryl Streep, in kateri izmed filmov o legendarni Coco Chanel.  Ob omembi serij pa najbrž vsi najprej pomislimo na legandarno Carrie Bradshaw in Sex v mestu. Gre za serijo, ki še po več letih navdihuje ljubitelje mode po vsem svetu.

Promocijsko sporočilo, 30. 11. 2022
Serije in filmi, ki bodo navdušili vse ljubitelje mode - Foto: Samsung, promocijska fotografija

Od legendarnih filmov in serij, pa k tistim, ki so na dobri poti, da to še postanejo. Navajamo nekaj naslovov filmov in serij, ki so se v zadnjem času poklonili modi in njenim ustvarjalcem, in bi si jih moral ogledati vsak modni navdušenec.  

#1 - Emily in Paris

Emily je Američanka, ki se zaradi dela preseli iz Chicaga v Pariz. Glavna junakinja je ljubiteljica pariškega sloga, ki se znajde v povsem novem, kulturno drugačnem in predvsem zelo nenaklonjenem okolju. Serija je pravi vodnik po pariški modi in ponuja gledalcu najbolj impresivne pariške modne kose. Stilska pariška garderoba seriji je vsekakor nekaj, kar bo navdušilo vse ljubitelje francoskega chica. 

# 2 - Sweet Magnolias

Nekoliko bolj vsakdanjo modo in navdih za stajlinge ponuja drama Sweet Magnolias z ameriškega juga, ki sledi zgodbi treh prijateljic. Serija, posneta po priljubljeni knjižni predlogi, spremlja Maddie, Helen in Dano Sue, ki v majhnem mestu v Južni Karolini živijo zelo različna življenja. Vse tri ženske prinašajo edinstveno energijo in slog: Maddie ima preprost boho-chic slog, Helen ljubi klasično moderno estetiko, Dana pa je, ko gre za oblačenje, nenavadna in drzna. 

Samsung

#3 - Bling Empire

To je ena najbolj glamuroznih serij, ki jih lahko trenutno spremljate. Glavna junakinja Christine Chiu je prava kraljica mode. Serija prikazuje glamurozno življenje bogatih Američanov azijskega porekla ter Azijcev, ki živijo v Los Angelesu in pogosto obiskujejo različne zabave. Všeč so jim drage obleke in si vedno želijo izstopati med glamurozno losangeleško elito.

# 4 - Bridgerton

Če ste ljubitelj serije Downton Abbey in vas navdušuje moda iz prve polovice 19. Stoletja, je serija Bridgerton prava izbira za vas. Spremlja življenje londonske elite v prvih desetletjih tega izjemnega obdobja. Serija ponuja številne prizore plesov, vrtnih zabav in dramatično dogajanje. Samo na TikToku je hashtag #BridgertonFashion od premiere serije dosegel že več milijonov ogledov. Od korzetov do pastelnih barv in cvetličnih vzorcev - Bridgerton ima velik vpliv na današnje modne trende.

#5 - Girlboss

Girlboss ali po domače Šefica je film, posnet po istoimenski avtobiografiji ustanoviteljice Nasty Gal Sophie Amoruso in spremlja izmišljeni lik Sophie Marlowe, ki zgradi in odpre svoje podjetje za spletno prodajo vintage oblačil. Ameriška komedija, ki spremlja pot sprva neznane deklice, ki postopoma zgradi večmilijonski imperij, navdušuje ljubitelje retro modo. V njej boste namreč našli izjemne kose - od vintage jaken do oprijetih džins kombinezonov.

Izjemne serije bodo še boljše na pravem televizorju

Obleke in kostumi bodo zaživeli v polnem sijaju samo, če boste vsebine spremljali na ustreznem televizorju, ki bo poudaril barve in vse podrobnosti. Televizorji Samsung OLED združujejo številne inovativne tehnologije v eno izjemno zmogljivo napravo, ki navdušuje z elegantno obliko. Model OLED TV 4K odlikuje lasersko tanek dizajn, ki ga zaznamujejo jasne linije, minimalističen okvir in ozek zadnji profil. Tako se televizor brezhibno prilega vsaki notranjosti, ne glede na velikost prostora.

Globoki črni toni in izraziti kontrasti slike prinašajo vrhunsko izkušnjo gledanja, da boste lahko videli tudi vse detajle na mali črni oblekici. Zato, da mode na zaslonu ne bo zmotilo bleščanje svetilk v ozadju, pa bo poskrbela brezodsevna tehnologija. Izpostaviti velja še Quantum DOT tehnologijo in Nevronski Quantum 4K, ki zagotovi jasen in kakovosten prikaz celotne vsebine.

Da gre za vrhunski televizor, potrjuje tudi nagrada, ki jo je za ta izdelek podjetju Samsung podelila revija FWD Magazine. To je naprava prejela za tehnologijo QD-OLED, ki zagotavljata večjo svetlost in bogatejše barve kot zadnja generacija televizorjev OLED. Samsung OLED 4K TV ponuja tudi možnost Multi View, s katero boste lahko spremljali več vsebin hkrati.  

Izberite televizorje Samsung in eno izmed zgoraj navedenih serij ter še naprej sledite tako aktualnim modnim kot tehnološkim trendom.

Najbolj brano