S šampinjoni v roza embalaži proti raku dojk

Tu je najbolj roza mesec v letu, ki ga bodo pri Hoferju zopet aktivno posvetili osveščanju o raku dojk, najpogostejši obliki raka pri ženskah.

Moda, 1. 10. 2017

S šampinjoni v roza embalaži proti raku dojk

Brez nepogrešljivih šampinjonov tudi to jesen ne bo šlo. Cel oktober bodo v Hoferjevih poslovalnicah na voljo šampinjoni v roza embalaži. Od vsakega prodanega paketa bodo 10 centov namenili v sklad za nakup naprave za meritev sestave telesnih tkiv DXA, ki bo v pomoč onkološkim bolnikom po zdravljenju na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Da so šampinjoni odlični za popestritev jesenskih jedi, pa sta na posebni kuharski delavnici dokazala tudi Jure Košir in Jana Koteska.

S šampinjoni v roza embalaži proti raku dojk

Zdrava prehrana in okusni recepti

Življenjski stil, ki temelji na uravnoteženi prehrani, je pomembna oblika skrbi za naše zdravje. Tega se zavedajo tudi pri Hoferju. "Z našimi vrednotami, kakovostno ponudbo zdravih izdelkov in projekti znotraj naše iniciative Danes za jutri želimo vse spodbuditi k zdravemu načinu življenja. V prihajajočem roza oktobru tako združimo moči in se skupaj zavzemimo za zdravje," pozivajo pri Hoferju.

S šampinjoni v roza embalaži proti raku dojk

Z nekaj kreativnosti in dobre volje lahko ustvarjanje zdravih jedi postane pravo kulinarično doživetje

To sta dokazala tudi Jure Košir in ambasadorka Roza oktobra Jana Koteska, ki sta ob začetku Hoferjeve akcije nadela predpasnike in poskrbela za pravo kuharsko doživetje. Na dogodku, ki je naznanil pričetek projekta Roza oktober, sta ob pomoči sodelujočih pripravila okusne pirine polnozrnate špagete z brokolijem, šampinjoni in parmezanom. Tekom meseca pa bodo pri Hoferju postregli tudi z drugimi slastnimi idejami, ki nam bodo v oktobru v svoj jedilnik pomagale vključevati šampinjone.

Hranljive recepte je v sodelovanju z nutricionistko Mojco Cepuš pripravila Ana Žontar Kristanc. "Da je to, kar zaužijemo, tudi ključnega pomena za naše zdravje, sem se resno začela zavedati v času bolezni. S tem sem dobila tudi motivacijo za kuhanje, saj si zdrave jedi najbolje pripraviš sam doma. Vesela sem, da se nam je Hofer s šampinjoni ponovno pridružil v rožnatem oktobru, saj šampinjone naravnost obožujem, surove in popečene, danes pa sem dobila še nekaj novih idej za recepte," pravi Jana Koteska.

S šampinjoni v roza embalaži proti raku dojk

Donacija za pomoč vsem onkološkim bolnikom po zdravljenju raka

Donacija, h kateri bodo lahko prispevali vsi, ki bodo v oktobru kupili roza paket šampinjonov, bo tudi letos namenjena prizadevanjem združenja Europa Donna.

"V Europi Donni si prizadevamo širšo slovensko javnost osveščati o pomenu zdravega načina življenja, preventive, zgodnjega odkrivanja, učinkovitega zdravljenja in celostne rehabilitacije pri raku dojk skozi vse leto, v rožnatem oktobru pa te aktivnosti še bolj poudarimo," pojasnjuje Tanja Španić, predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna.

S šampinjoni v roza embalaži proti raku dojk

Preventiva s pomočjo mobilne aplikacije

Za preventivo lahko največ naredimo ženske same. Ključnega pomena je tudi redno samopregledovanje, ki pripomore k zgodnjemu odkrivanju raka dojk. Za pomoč pri tem je na voljo mobilna aplikacija Breast Test, ki uporabnice vsak mesec z opomnikom spomni na pregled. Brezplačno je na voljo v spletnih trgovinah mobilnih aplikacij (App Store, Google Play, Windows Phone Store).

Preberite še: 6 ključnih prepričanj, ki so pot do srečnega življenja

Najbolj brano