Poglejte zmagovalni modni dodatek za mobilnik Huawei (mi smo navdušeni)

V četrtek, 23. maja, je podjetje Huawei naredilo nov korak k priljubljenosti (še zlasti med mladimi modnimi navdušenci) na modni reviji, kjer so študentje ljubljanske naravoslovnotehniške fakultete predstavili kreacije z modnimi dodatki po meri najbolj trendnih pametnih telefonov ta hip – Huawei serije P30. 

Promocijsko sporočilo, 29. 5. 2019
Poglejte zmagovalni modni dodatek za mobilnik Huawei (mi smo navdušeni)

Modna revija se je pod pokroviteljstvom Huaweia zgodila v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje ob častitljivi 100. obletnici Univerze v Ljubljani. Bodoči modni oblikovalci z oddelka Oblikovanje oblačil in tekstilij, ki se kalijo v šolskih klopeh in delavnicah, kjer so zrasla velika modna imena slovenskega oblikovalskega prostora, so v zadnjih mesecih pod mentorskim vodstvom Petje Zorec snovali kreacije modnih dodatkov, ki bodo s svojo uporabnostjo in videzom kar najbolje dopolnili mobilnike Huawei serije P30. Svoja dela so predstavili na zaključni modni reviji, kjer je svoje ocene na videno podala tudi strokovna žirija v sestavi Petre Windschnurer (modna urednica revije Elle), Tiborja Goloba (modnega fotografa in ambasadorja znamke Huawei), Andreja Skoka (stilista), Petra Giordanija (modnega fotografa), Metoda Črešnarja (modnega oblikovalca) in Roka Marinška (grafičnega oblikovalca in oblikovalca modnih dodatkov). Petra Windschnurer je kot vodja žirije ob podelitvi nagrade najboljše ocenjenemu mlademu oblikovalcu povedala, da je bila strokovna žirija osredotočena tako na sam dizajn kot tudi na uporabnost kreacij. S svojim delom jih je najbolj prepričal Mark Cvelbar, ki se je nagrade iskreno razveselil.

Fotografija Samantha Kandinsky

»Nagrada mi pomeni potrditev mojega dela in dobro spodbudo za naprej. Seveda pa ni zanemarljivo niti dejstvo, da sem v dar prejel vrhunski telefon,« je povedal zmagovalec natečaja, ki je izdelal multifunkcijski uniseks dodatek. »Torbica, ki sem jo izdelal, ni le v okras, temveč je nadvse uporabna, hkrati pa združuje kvalitetne materiale in ročno izdelavo po tradicionalnih metodah z modernimi tehnološkimi elementi in sodobnimi oblikovalskimi pristopi,« je povedal Mark in dodal, da je navdih poiskal v robustnih trakovih za fotoaparate, kar se navezuje na izjemne fotografske sposobnosti telefona Huawei P30.

Mark je za izdelavo uporabil tehniko pletenja paracord vrvi, ki se primarno pojavlja na vojaški opremi, saj lahko veliko količino vrvi spravimo v majhen volumen in po potrebi odvijemo. »Ta element sem združil s prefinjenostjo usnja, vse skupaj pa refiniral še z netradicionalno barvno paleto in kakovostnimi kovinskimi materiali,« je svoj izdelek in postopek izdelave opisal nadobudni mladi oblikovalec.

 

Najbolj brano