Zdaj je uradno: Hedi Slimane bo vodil YSL

O ugibanjih, da bo kreativno vodenje pri znamki Yves Saint Laurent prevzel Hedi Slimane, smo že pisali. Zdaj so novico iz pariške modne hiše potrdili.

 

Med letoma 2000 in 2007 je bil Hedi Slimane kreativni vodja znamke Dior Homme, s svojim delom je odločilno zaznamoval svet moške mode. Foto: Dior Homme

Slimane, nekdanji kreativni vodja znamke Dior Homme, s katero je takrat dodobra pretresel svet moške mode, bo po odhodu Stefana Pilatija postal kreativni vodja znamke YSL. To bo Slimanova vrnitev v to hišo, saj je tam kot vodja moških kolekcij delal že konec 90. let.

Obenem bo fotografiral

Kot so sporočili iz konglomerata PPR, v katerega lasti je YSL, bo Slimane poleg nove službe še naprej nadaljeval tudi svojo fotografsko kariero.

Zadnja leta se je 43-letni modni oblikovalec, sin Tunizijca in Italijanke, ogibal modne industrije, v Los Angelesu je delal predvsem kot fotograf (svoje izdelke redno objavlja na blogu).

Karla "spravil" na dieto

Slimane, znan po tem, da navdih črpa iz rockglasbe, je pri Diorju uveljavil androgeni slog in zelo ozke silhuete, pisane na kožo predvsem suhljatim rockerjem, kot sta Mick Jagger in Pete Doherty.

Modni guru Karl Lagerfeld pa naj bi se prav zaradi Slimanovih ozkih moških oblek odločil za drastično dieto in shujšal za 45 kilogramov.

Najbolj brano