Začenjajo se "veliki štirje", aprila pa Philips Fashion Week v Ljubljani!

Čeprav se nam morda zdi, da se je zima šele dobro začela, je ves modni svet že v mislih pri naslednji jesensko-zimski sezoni.

V prvih dneh aprila se v slovensko prestolnico vrača Philips Fashion Week.

Modni navdušenci so v napetem pričakovanju meseca, ki ga bodo zaznamovali "veliki štirje" tedni mode.

Od 2. do 4. aprila pa bodo na svoj račun "v živo" lahko prišli tudi slovenski ljubitelji mode, saj se vrača Philips Fashion Week. Zabeležite si ta pomembni termin v svoj modni koledarček.

Sezono predstavljanja trendov za jesensko-zimsko sezono 2012/13 odpira New York. Veliko jabolko bo modna prestolnica sveta med 9. in 16. februarjem, tam se bosta poleg drugih zvenečih imen s svojimi linijami oblačil "ready-to-wear" predstavila tudi velikana ameriške mode Ralph Lauren in Calvin Klein.

17. februarja se bo modni cirkus preselil v London in tam ostal do 22. februarja, ko bo v britanski prestolnici dan, namenjen moški modi. Tokrat se bo na londonskem tednu mode prvič predstavila domačinka Stella McCartney s posebno kolekcijo, prvič pa bo na sporedu tudi modna revija dostopnejše linije hiše Alexander McQueen, McQ.

Od 22. do 28. februarja bo teden mode gostil Milano z italijanskimi zvezdniškimi kreatorji, kot so Dolce & Gabbana, Armani in Prada.

Vrhunec tednov mode bo v "šik" Parizu med 28. februarjem in 7. marcem, kjer bodo svoje zamisli na modne brvi poslale nekatere izmed najuglednejših modnih hiš, recimo Chanel, Yves Saint Laurent in Lanvin. Kljub zgodnejšima revijama v Londonu bosta tu svoji osrednji kolekciji za naslednjo jesen in zimo predstavili tudi znamki Stella McCartney in Alexander McQueen.

Najbolj brano