Začenja se ljubljanski teden mode

Do 10. oktobra bo potekal na različnih lokacijah. 

Začenja se ljubljanski teden mode - Foto: Jure Makovec

Dogodki bodo potekali v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, na Fužinskem gradu in v ljubljanskem podhodu Ajdovščina, so sporočili s Turizma Ljubljana.

Organizatorji obljubljajo inovativno izvedbo revij, modni performans, žive izložbe, modne filme, strokovno konferenco in showroom.

Del programa bo tudi predstavitev študentov naravoslovnotehniške fakultete, ki bodo v okviru LJFW platforme svoje kreacije predstavili na posebni razstavi.

Revije in predstavitve si bo mogoče ogledati tako na spletu kot v živo, so zapisali v sporočilu za javnost.

V podhodu Ajdovščina bodo po navedbah Turizma Ljubljana potekale "ekspresivne predstavitve kreacij oblikovalcev, se vrteli modni filmi in odvijale konceptualne razstave". Dogodke v podhodu Ajdovščina pa si bodo lahko obiskovalci ogledali brezplačno, še zagotavljajo.

V okviru tedna mode bosta v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje potekali tudi okrogli mizi o podpornih poklicih v modnem sektorju in trajnostni modi. Slednja tema je sicer že zadnjih nekaj let rdeča nit edicij tedna mode, s katero si želijo organizatorji obiskovalce ozavestiti o kolektivni odgovornosti do okolja.

Zainteresirani se lahko na okrogli mizi prijavijo preko spletnega obrazca na spletni strani www.ljfw.org, kjer je objavljen tudi program dogodkov za prihajajočih deset dni.

Na Turizmu Ljubljana še zagotavljajo, da bodo vsi dogodki potekali v skladu z zahtevami Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Skladno s tem vstopnice za ogled modnih revij ne bodo v prodaji, vstop v Muzej za arhitekturo in oblikovanje, kjer bodo potekale, pa bo možen le z vabilom.

(STA)

Najbolj brano