Umrl je slavni oblikovalec Alber Elbaz

Svet je zapustil pri 59 letih, le nekaj mesecev po ustanovitvi lastne blagovne znamke AZ Factory.

Umrl je slavni oblikovalec Alber Elbaz - Foto: Profimedia

Nekdanji kreativni direktor modne hiše Lanvin, ki je postavljal trende od leta 2001 do 2015, v začetku letošnjega leta pa ustanovil lastno blagovno znamko AZ Factory, je včeraj umrl v pariški bolnišnici, poroča WWD.

Rodil se je v Maroku v judovski družini, ki se je preselila v Izrael, študiral je v Izraelu, v osemdesetih pa se preselil v New York in pred Lanvinom delal za blagovne znamke Geofffrey Beene, Guy Laroche in Yves Saint Laurent.

Njegova dolga kariera pri modni hiši Lanvin se je končala z odpovedjo, ker se ni strinjal z novim vodstvom podjetja, njegov odhod pa je povzročil padec priljubljenosti znamke. Po tem je dosegel več modnih sodelovanj z blagovnimi znamkami Converse, Lesportsac, Tods, Lancome, v začetku tega leta pa je lansiral lastno blagovno znamko, v kateri je nameraval združiti dizajn in sodobno tehnologijo.

"Alber ima zasluženo sloves enega najsvetlejših in najbolj ljubljenih ljudi v modni industriji. Bil je oseba izjemne topline, talenta in njegova edinstvena vizija, občutek za lepoto in empatija bi pustili nepozaben vtis," je povedal Johann Rupert, ustanovitelj in predsednik podjetja Richemont, ki stoji za blagovno znamko Elbaza.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Gigi Hadid praznuje 26. rojstni dan! Poglejte si vse njene najlepše stajlinge

Priporočamo tudi: Moj stil, moja pravila: Lorella Flego, TV voditeljica

Najbolj brano