Tjašina preobrazba v Lassani

Konec aprila smo na naši spletni strani objavili nagradno vprašanje, vezano na kolekcije modnih pričesk Lassana.

S pravilnim odgovorom in malce sreče pri žrebanju si je 23-letna Tjaša Hlad iz Kopra prislužila preobrazbo pričeske v Frizerskem salonu Lassana, na Stritarjevi 9 v Ljubljani. Za Tjašin videz sta poskrbeli Ana Oblak (striženje in ličenje) in Sara Mikluž (barvanje).

Tjašina preobrazba v Lassani - Foto: Fotografija Lassana

PREJ

Tjaša je imela kratko blond pričesko, ki je bila rahlo asimetrična, saj je bila desna stran krajša od leve. Pričeska je bila stopničasto postrižena, Tjašina želja pa je bila, da s pričesko ne bi imela preveč dela.

POTEM

Frizerki Ana in Sara sta se odločili pričesko nekoliko osvežiti, brez drastičnih posegov v videz, saj se je Tjaša šele pred kratkim odločila za tako kratko pričesko. Najprej sta se lotili striženja. V zadnjem delu se je Ana poigrala z daljšimi in krajšimi dolžinami, zgornji del pa je kar precej skrajšala, s čimer je pričeska pridobila na volumnu.

Tjaša lahko zdaj doseže bolj razigrano pričesko, če zgornji del le malce razmrši. Ohranila je daljši asimetričen frufru, saj se poda na njeno visoko čelo. Celotna pričeska je precej posneta, kar pa omogoča zelo urejen videz za svečane priložnosti ali bolj sproščen ter razigran videz v prostem času.

Pred barvanjem je bilo potrebno lase posušiti in zravnati, zaradi lažjega nanosa barve in bolj natančnega barvanje detajla na levi daljši strani. Sara se je barvanja lotila s specialnimi barvami, da bo odtenek čimbolj blond, a ne tako rumen. Uporabila je delitev na križ in z barvanjem začela za zadnjem delu glave. Na levi strani je daljši detajl pobarvala z rjavo in tako še dodatno poudarila asimetričnost. Proti koncu je barvo nanesla tudi na konice za mat učinek ter s tem dosegla lepši blond odtenek.

Za dolgo obstojnost in intenzivnost barve Tjaši priporočamo uporabo izdelkov za nego barvanih las.

Nasveti za oblikovanje doma

  • Tjaša naj nanese gel ali vosek na suhe lase in oblikuje pričesko.

    Za bolj sproščen videz zgornje lase lahko razmrši z roko. Priporočamo: La Biosthetique, Spike creator ali Style Warp

  • Če bo Tjaša želela doseči bolj resen videz, si lahko sprednji del tudi zravna z likalnikom. Pred tem pa mora na lase seveda nanesti zaščito pred toploto. Priporočamo La Biosthetique, Heat protector

Najbolj brano