Teden mode v Milanu

Po New Yorku in Londonu je teden mode zavzel še italijanski Milano. Na tamkajšnjih modnih pistah so svoje težko pričakovane kolekcije že prikazala mnoge znane modne hiše, do sobote, ko se bo modni teden zaključil, pa se modni navdušenci veselijo še jesenko-zimskih kolekcij znamk Gianni Versace, Fendi, Laura Biagiotti, Emilio Pucci in drugih.

Teden mode v Milanu - Foto: Fotografija www.gucci.com

Prada je predstavila robustne čipke v jesenskih odtenkih, ki so variirali od oranžne do črne, kolekcijo Moschino je zaznamoval premeten pristop k vojaški obleki, oficirsko obleko pa so med tipičnimi potiskanimi oblekami iz šifona po svoje obdelali tudi pri modni hiši Etro.

Pri Burberry Prorsum so si dekleta zamislilii v težkih pletenih plaščih, Ferre je predstavil monokromatsko kolekcijo možatega kroja v vijolični, češnjevo rdeči in rjavi barvi, Jil Sander pa se je osredotočila na strukturo torza.

Modna hiša Armani je pri liniji Giorgio Armani raziskala trend resic, pomešan s kitajskimi vplivi, medtem ko je linija Emporio Armani poskrbela za šik široke hlače in krznene ovratnike.

Roberto Cavalli je za Just Cavalli prikazal kolekcijo, inspirirano s šestdesetimi leti, polno fluidnih silhuet in potiskov plamencev. S potiski so se poigrali tudi pri Missoniju, le da so se ti držali cvetličnih vzorcev v pastelnih barvah, kolekcija Alberte Ferretti pa je eksperimentira z drapiranjem in vozlji.

Fotografije www.gucci.com

Najbolj brano