Stella McCartney za Gap

Modna oblikovalka Stella McCartney, hčerka Beatla Paula McCartneya, ki je znana po tem, da v svojih kolekcijah ne uporablja živalskih materialov, je za Gap pripravila otroško kolekcijo.

Stella McCartney za Gap - Foto: Fotografija Imaxtree

Oblačila bodo naprodaj v vseh Gapovih prodajalnah od 2. novembra dalje. Oblikovalka je v sodelovanju z GapKids in babyGap pripravila obsežno kolekcijo, ki zajema kar 70 kosov. Stella pravi, da se je oblikovanja otroških oblačil lotila podobno kot svojih 'ready-to-wear' kolekcij, vendar ji je izziv predstavljalo to, da se je morala postaviti v otroške čevlje in si zamisliti, kaj jim je všeč.

»Če oblikuješ obleke za otroke, je zelo dobro, da imaš tudi sam otroke in se zavedaš, da imajo tudi oni svoje mnenje in želje, « pojasnjuje McCartneyjeva, ki je sama mati treh otrok.

Veliko kosov za fantke, med drugimi tudi T-majico s potiskom super junaka, sta odobrila oblikovalkina sinova Miller Alasdhair James in Beckett Robert Lee. Oblačila za deklice pa zelo spominjajo na Stelline kreacije za odrasle, saj vsebuje svilnate obleke nežnih barv in krila iz tila. V kolekciji je celo miniaturna kopija ene izmed oblekic iz 'ready-to-wear' kolekcije za jesen-zimo 2009.

Po pričakovanjih so oblačila narejena iz kakovostnih in ekološko pridelanih materialov, kot sta bombaž in nežen kašmir. McCartneyeva pa je tudi tokrat ostala zvesta svojim načelom in oblikovala čevlje brez usnja.

Najbolj brano