Moda v muzeju: Pletenine Draž v družbi mariborskih dijakinj

Pokrajinski muzej Maribor v okviru Meseca mode v muzeju vabi na modno revijo Srednje šole za oblikovanje Maribor in kreacij Urške in Tomaža Draža, ki ustvarjata pletenine Draž.

Moda v muzeju: Pletenine Draž v družbi mariborskih dijakinj - Foto: Primož Predalič

Na modni reviji, ki se bo zgodila v četrtek, 15. maja 2014, ob 19. uri v viteški dvorani mariborskega gradu, se bodo predstavile dijakinje Srednje šole za oblikovanje Maribor. Navdih za svoje kreacije so iskale v slikovitih Benetkah in na sosednjih otočkih Murano, Burano in Torcello. Spogledovale so se s prosojnim muranskim steklom, čudovitimi buranskimi čipkami, z zanimivimi barvnimi fasadami, dragocenim mozaikom v baziliki sv. Marka, skrivnostnimi uličicami in ozkimi kanali, po katerih veslajo simpatični beneški gondoljerji.

Blagovna znamka Draž je pred več kot dvajsetimi leti zrasla iz ljubezni do pletenja, ustvarjalnosti in vsega lepega. Urška in Tomaž Draž se bosta na modni reviji predstavila s svojo novo kolekcijo za jesen in zimo 2014, za katero sta navdih iskala v naravi. V drevesih, posutih z ivjem, sta iskala estetiko, primerno za pletene tehnike in teksture, ki pa v procesu ustvarjanja izgubijo povezavo z drevesi. Iskala sta prikazni in jih tudi našla. Z novo kolekcijo dokazujeta, da so lahko pletenine vedno moderne in vsestranske.

Najbolj brano