Penelope Cruz pokazala, kako elegantno nositi malo črno obleko pri 40 in več letih, in navdušila

V 20. letih prejšnjega stoletja je Coco Chanel ustvarila obleko, ki jo danes poznamo pod imenom mala črna obleka. Poglejte, kako jo je nosila izjemna Penelope Cruz.

Penelope Cruz pokazala, kako elegantno nositi malo črno obleko pri 40 in več letih, in navdušila - Foto: Profimedia

Chanel je za predstavitev kolekcije Metiérs d'art izbral Stazione Leopolda v Firencah. Posebna gostja je bila Penélope Cruz, ki je osvojila prvo vrsto v čutni in elegantni kratki črni obleki s suknjičem. Leta 1999 se je igralka prvič udeležila Chanelove modne revije in od takrat so se v filme Pedra Almodóvarja mojstrsko vključili ikonični arhivski videzi. Sedem let po Chanelovi modni reviji v rimskem Cinecittà se je modna hiša vrnila v Italijo in Penélope Cruz se je temu pomembnemu dogodku poklonila z mini obleko, ki je bila oda mali črni obleki. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial)

Elegantna črna obleka postane kratka za poletje 2022 in nikogar ne prosi za dovoljenje. Pokaže noge, poudari silhueto s svojim sartorialnim krojenjem, in postane dragocena zaradi učinka matelassé, ki obogati tkanje s stilskimi kodami, značilnimi za modno hišo. Navsezadnje je idejo o oblikovanju črne obleke dala sama Coco Chanel, ki je radikalno spremenila idejo o ženskosti, da bi naredila prostor svobodi gibanja in vijugavosti telesa, jo poudarila in predvsem proslavila. Tako se je rodila ikona sodobnega časa, mala črna obleka, ki se iz leta v leto prilagaja naši sodobnosti, pripoveduje zgodbo o času, v katerem živimo, hkrati pa prenaša sartorialno ikoničnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Penelope Cruz Fans (@penelopexshine)

Kako nositi malo črno obleko Penélope Cruz?

Od revolucionarne obleke do velike klasike v garderobi vsake ženske. Med modnimi trendi za poletje 2022 je mala črna obleka dobila novo drznost. Igralka se je odločila za presenetljiv stajling, saj je mini obleko z učinkom matelassé kombinirala s črnim suknjičem, prekritim z bleščečimi bleščicami. Neizogibno so dodatki krasili vrat Penélope Cruz s kaskado ogrlic in pas s Chanelovim logotipom z dvojno verižico. V videzu poletne sezone si obleka želi in mora biti opažena, zato zelena luč z notami kontrastne barve ali popolnoma črne obleke, ki znajo zasijati tudi v najtemnejši barvi zaradi torbic z dragulji in svetlečih dodatkov. Gotovo je, da je poletje v barvah čudovito, a tudi najbolj elegantna popolnoma črna različica ni tako slaba. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Vrtnični čaj je čudovito zdravilo za vse ženske: Zapišite si recept, ki v najkrajšem možnem času izboljša vaše razpoloženje ter razstruplja telo

Priporočamo tudi: To je trik, kako do popolno mandljasto oblikovanih nohtov, ne da bi zapustili dom

Najbolj brano